Sayfalar

29 Mayıs 2014 Perşembe

Hızlı boy uzatma yolları


İnsanın doğasında acelecilik vardır. Bu yüzden hızlı boy uzatma yolları sıklıkla aranmaktadır ve uygulanmaktadır. Aşağıda hızlı boy uzatma konusu ile ilgili detaylı bilgiyi bulabilirsiniz.

Bu yazıyı okuyorsanız muhtemelen boyunuzu hızlı bir şekilde uzatmak istiyorsunuz demektir. Öncelikle şunu söylemeliyim ki boy uzaması bir anda olacak bir şey değildir. Boyunuzu uzatmak için bu işe emek ve zaman ayırmanız gerekmektedir. Ancak olabildiğince hızlı bir şekilde boyunuzu uzatmak mümkündür.

Yani hızlı boy uzatma konusu tamamen size bağlıdır. Eğer günü gününe aşağıda yazılanları uygularsanız hızlı boy uzatmak için önemli bir adım atmış olursunuz. Ne kadar zamanda boyum uzar? şeklinde bir sorunuz varsa cevabı en erken 3 hafta içerisinde değişikliği farkedebilirsiniz. Aşağıdaki yazılanları okuyarak hızlı boy uzatma yöntemleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Hızlı boy uzatma yöntemleri

Boy uzatmak tamamen yaşam tarzınızla ilgili bir şeydir. Yaşam tarzınızı değiştirmeden boyunuzu uzatmanız pek mümkün değildir. Öncelikle günde en az 6-7 saat gece uykusu uyuduğunuzdan emin olmalısınız. Çünkü kas ve kemiklerin gelişmesini sağlayan büyüme hormonu gece salgılanır ve eğer gece yeteri kadar uyumazsanız bu hormon salgılanmaz dolayısıyla da boyunuz uzamaz. Yani kesinlikle uykunuza dikkat etmelisiniz.

Diğer bir önemli konu da yediklerinizdir. İnsan vücudu yedikleri şeyler sayesinde büyük ve gelişir. Eğer boyunuzun uzaması için gerekli olan boy uzatan yiyecekler ile beslenmezseniz hızlı boy uzatma yollarından önemli bir tanesini atlamış olursunuz. Gün içerisinde mutlaka tüketmeniz gereken gıdalar süt - yumurta - yoğurt - peynir ve et sayılabilir. Ülkemizde kırmızı et pahalıdır eğer kırmızı et alamıyorsanız beyaz et tüketebilirsiniz.

Boyunuzu hızlı bir şekilde uzatmak için gerekli olan şeylerden birisi de spor yapmaktır. Yukarıda bahsettiğim yöntemler uzun vadede çok faydalı, kısa vadede de destekleyici yöntemlerdir. Spor ise hem uzun vadede hem kısa vadede çok çok faydalıdır. Ancak her spor boy uzatmaz. Mesela ağırlık kaldırma ve futbol boy uzamasını durdurur. Bu yüzden boyunuzu uzatmak istiyorsanız ağırlık kaldırma ve futboldan uzak durunuz. Eğer hızlı boy uzatmak istiyorsanız basketbol - yüzme - barfiks - voleybol ve pilates gibi sporlardan birisini ya da birden fazlasını yapabilirsiniz.

41 yorum:

  1. yani bunları uygularsam uzarmıyım? ben 17,5 yaşında 1,75 boyundayım.cinsiyette erkek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yazılanları yaparsanız boyunuz uzar.

      Sil
  2. peki bende sigara var ama tek tük fazla içmiyorum bi gün 4-5 tane içer aradan 1 ay geçer öyle içerim .2 defada alkol aldım hayatım boyunca bunlara rağmen uzar mıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sigara ve alkol boy uzamasına fazla etki etmez. Yani uzarsınız merak etmeyin.

      Sil
  3. arkadaşım göndereceğim link işe yarar mı bir bakar mısın http://www.frmtr.com/saglik/2866407-su-boy-uzatmada-son-noktayi-koyalim-cok-uzadi-buyrunn.html sana zahmet yaa bu program iyiye benziyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıda doğru bilgiler de var yanlış bilgilerde var. Ben işi en basite indirgeyim. İyi beslen(protein ağırlıklı) + D vitamini al ve güneşe çık(eczanelerde mevcut ancak almadan önce doktora danış) + düzenli uyku (gece 11'de uykuya dalmış olman gerekir) + spor(basketbol - yüzme - voleybol - barfiks) + SABIR + İSTİKRAR. Eğer bu yazdıklarımı uygularsan boyunu uzatabilirsin.

      Sil
  4. arkadaşım benim evimde 3 er kiloluk 2 tane dumbılım var.kol kası ve göğüs kası için çalışmalar yapmak istiyorum ama mağlum ergenlikteyiz boyumun kısalmasından korkuyorum.Kısaltır mı boyumu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısaltmaz ancak ayakta yaparsanız bu hareketleri boyunuzun uzamasını engelleyebilir.

      Sil
  5. nasıl engeldir yani oturduk yerde yapsam sorun yok o zaman. sandalyede oturuyorum ve dambılla aşağı yukarı kaldırsam bişey olmaz doğru anlamışım dimi?

    YanıtlaSil
  6. bu arada günde 100 mekik 30 şınav ve 100 dambıl çalışsam boy uzamasına engel değildir dimi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır mekik ve şınav asla boyunuzun uzamasını engellemez. Ancak üstteki yorumda da belirttiğim gibi, ayakta dumbell çalışırsanız boyunuzun uzamasını engellemiş olursunuz. Oturarak çalışırsanız problem yok.

      Sil
  7. Hocam 24 yaşına giricem boy .173 daha önce ağırlık çalıştım dediklerinizi yaparsam faydasını görürmüyüm 4 santim uzasam yeter 😜

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mustafa, ne yazık ki 24 yaşında olduğun için uzaman çok zor hatta belki de imkansız. Buradan herhangi bir şey söyleyemem. Sana tavsiyem doktora gitmen. Doktorların görmesi gerekir. Ama büyük ihtimalle bu yaştan sonra uzamazsın. Sadece omurga düzeltme hareketlerini uygulayarak daha düzgün bir omurgaya sahip olarak uzun görünebilirsin.

      Sil
    2. Tşk ederim cevabınız için yüzme ve esneme hareketlerine başkiycam boyuzatma kitabı işe yararmı sizce?

      Sil
    3. Yüzme ve esneme hareketleri sayesinde omurganızı dikleştirerek biraz olsun uzama sağlayabilirsiniz. Boy uzatma kitabında da bu tür yöntemler anlatılmaktadır. Kitap, 6 haftada 7cm'e kadar boy uzattığını söylüyor ve eğer uzamazsanız 60 gün içerisinde paranızı geri alabiliyorsunuz. Denemeye değer diye düşünüyorum ben.

      Sil
    4. Ben teşekkür ederim :)))

      Sil
  8. Merhaba yaşım 14 boyum 155 daha kaç santim uzar ve neler yemem veya hangi egzersizleri uygulamam gerek??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba erkek misiniz kız mısınız? Erkekler genelde kızlardan daha fazla uzar. Yemeniz gereken şeyler hayvansal gıdalar ve yağlar. Boyunuzu uzatmak için protein ağırlıklı beslenmelisiniz(balık-süt-peynir-tavuk-yumurta vb.) Haftada 3 gün basketbol, ip atlama, voleybol veya barfiks sporlarından herhangi birini veya hepsini yaparsanız çok iyi olur. Özellikle basketbolu şiddetle tavsiye ediyorum.

      Sil
  9. Kızım birde boyum en fazla kaç cm olur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boyunuzun kaç olacağını bilemem. Genetik faktörlerinize ve ergenliğe ne zaman girdiğinize bağlı bu.

      Sil
  10. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. Selamun aleykum hocam ben 04/10/1998 doğumluyum 175 boyundayım kilom 73 babam 170 annem 155 baba tarafı dedem 187 en büyük amcam 160 falan en küçüğü 190 civarı en küçük halam 175 bi kaç sorum olcaktı 1-internette glutamin büyüme hormonu arttırıyor diye gördüm ve hardlinenin glutapurunu aldim ise yararmı 2-barfiks ceksem veya basket oynasam uzarmiyim 3-body yapiyorum en cok bench press yapiyorum zararlimidir 4-çok koşsam işe yararmı 5-protein ağırlıklı demişsiniz günde 2 3 tane yumurta peynir falan yeterli olurmu yoksa protein tozu mu almaliyim 6-en fazla nekadar uzarım 185 olursam duaciniz olurum :) hocam allah askina yardim edin sigaram var sadece alkol falan hic yok cevabinizi bekliyorum uzun yazdim ama gercekten biktim 175 olmaktan yardiminiza ihtiyacim var hocam iyi aksamlar

    YanıtlaSil
  14. Iyi günler ben 16 yaşındayım kızım ve 163 boyum var. Bu zamana kadar aniden hiç boyum atmadı. Sizin dediğiniz gibi beslensem ve yukarıdakı sporlardan üçünü yapsam boyum en fazla kaç olur? Annem 167 babam ise 178. Şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  15. Ben 14 yaşındayım lise 1 e gecicem boyun 177.5 işte 1.78 de diyebiliriz boyum bu yaz 1.80 i geçmesini Istiyorum ve ileri yaslarimda 1.85-190 olurmuyum şimdiden sağolun süt ve süt ürünlerini çok tuketiyorum yüzmeye gidiyorum

    YanıtlaSil
  16. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  17. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  18. hocam ben boy atmak istiyorum 17 yaşındayım 1.73 boyundayım 74 kiloyum bana yardımcı olun lütfen

    YanıtlaSil
  19. merhaba ben 17 yaşındayım. ve benim yaptığım tüm sporlara rağman 163 kaldım. yüzmeyemi gitmedim, basketbolmu oynamadım, voleybolmu oynamadım. herşeyi yaptım. artık çok sıkıldım. bunun bi ilacı falan yokmu?

    YanıtlaSil
  20. merhaba ben 17,5 yaşındayım erkeğim, boyum 1.69 annem 1.65 babam 1.64 sizce barfik ve düzenli beslenme ile ne kadar daha uzayabilirim

    YanıtlaSil
  21. Merhaba ben 16.5 yaşındayım erkeğin boyum 1.58 annem 1.45 babam lada aynı boydayız. Barfiks çıkıyorum günde toplam 40tane sizce ben 1.70 olurmuyum yada kaç cm uzarım (abi ben 2yıl güreşe gitim ve 2 ay boks kursuna )

    YanıtlaSil
  22. Merhaba. Benim 14 yaşım var ve boyum 1.50. Cinsiyetim kız. Bunları yaparsam uzarmıyım?

    YanıtlaSil
  23. 15 yaşına yeni girdim boyum 165,5 sizce ne kadar uzarım egzersiz fln yaparsam

    YanıtlaSil
  24. Merhaba 15 yaşındayım boyum 160,2 ne yaparsa uzar vucut yapmaya gidiyorum engel olurmu barfiks ceksem ayda kac cm uzar ortalama

    YanıtlaSil