Sayfalar

10 Mayıs 2014 Cumartesi

Hangi sporlar boy uzatır?

Boy uzatan sporlar nelerdir? şeklinde bir sorunuz varsa sorunuzun cevabını öğrenmek için doğru yerdesiniz. Hangi sporların boy uzattığını öğrenmeden önce hangi sporların boy uzamasını durdurduğunu ve kısalttığını bilmeniz gerekmektedir. Çünkü eğer bu sporlardan herhangi birini yapıyorsanız kesinlikle yapmamalısınız.

Halter ve çeşitli ağırlıkları kaldırma(dumbell vb.) boy uzamasını durdurur. Eğer düzenli olarak halter kaldırıyorsanız boyunuz kısalır. Ayrıca futbol da boy uzamasını durdurmaktadır. Ara sıra futbol oynamanızda sakınca yoktur ama sürekli futbol oynuyorsanız boyunuzun uzamasını durdurabilir.

Artık boy uzamasını durduran veya boyu kısaltan sporları öğrendiğinize göre sıra boy uzatan sporların hangileri olduğunu öğrenmeye geldi...

Basketbol

Benim en sevdiğim spordur. Basketbol sayesinde 3 ayda 5cm uzadım. Hem de düzenli olarak basketbol oynamadım. Sadece imkan oldukça ve canım isteyince oynadım. Daha sonra bu sporun eğlencesini ve faydasını gördükten sonra sürekli oynamaya başladım ve hem boyum uzadı hem de vücudum daha da güzelleşti. Ayrıca basketbol oynamanın verdiği özgüveni ve mutluluğu hiçbir spor vermiyor. Size tavsiyem eğer boyunuzu uzatmak istiyorsanız mutlaka basketbol oynayın.

Voleybol

Basketboldan sonra en iyi boy uzatan spor voleyboldur. İşin içerisinde zıplama olduğu için kemik gelişimi sağlanır ve boy uzar. Özellikle kadın voleybolcular diğer kadınlara göre oldukça uzundur. Sebebi ise onlar sürekli voleybol oynarken diğer kadınlar hiç spor yapmazlar. Boyunuzu voleybol oynayarak uzatmak istiyorsanız özellikle filenin önündeki pozisyonlarda oynamaya dikkat edin. Çünkü filenin önündeki pozisyondaki oyuncular sürekli zıplarlar. Eğer siz de zıplarsanız boyunuzu uzatabilirsiniz.

Yüzme

Yüzme bütün kas gruplarını çalıştıran ve vücuda esneklik kazandıran çok faydalı bir spordur. Her ne kadar Türkiye'de yüzme sporunu yapabilmek için imkanlar kısıtlı olsa da en azından ayda birkaç kere yüzebilirseniz size çok büyük katkı sağlar.

72 yorum:

  1. mrb ben doğa 8. sınıf öğrencsym boyum 1.48 ama daha fazla uzamak istiyorum çünkü bütün arkadaşlarım benden çok daha uzun daha önce basktbol yüzme gibi sporlara gitmedim sizce gidersem bunun bir faydası olur mu ? bir de bunun gibi sporlara ne kadar süre gitmeliyim ? teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba , boyunun hızlı uzaması için spor yapman gerekir . fakat bunu düzenli olarak yapmalısın , kurslara gidebilirsin . evinizde havuz varsa haftada 1-2 gününü ayırıp yüzebilirsin . evde yukarı doğru zıplayarak boyunu uzatabilirsin . şimdi söyleyeceklerimi not al ; ip atla 200 kere , zıpla 25 kere yukarıya esne 1 dk açabildiğin kadar bacak aç 3 dakika . şınav çek 5 defa . bunların hepsini her gün yaparsan , 8 hafta boyunca bütün hareketleri yap . boyun uzayacaktır . bu hareketleri haftanın her gün yapmalısın . ihmal etme :)

      Sil
    2. merhaba , boyunun hızlı uzaması için spor yapman gerekir . fakat bunu düzenli olarak yapmalısın , kurslara gidebilirsin . evinizde havuz varsa haftada 1-2 gününü ayırıp yüzebilirsin . evde yukarı doğru zıplayarak boyunu uzatabilirsin . şimdi söyleyeceklerimi not al ; ip atla 200 kere , zıpla 25 kere yukarıya esne 1 dk açabildiğin kadar bacak aç 3 dakika . şınav çek 5 defa . bunların hepsini her gün yaparsan , 8 hafta boyunca bütün hareketleri yap . boyun uzayacaktır . bu hareketleri haftanın her gün yapmalısın . ihmal etme :)

      Sil
    3. merhaba , boyunun hızlı uzaması için spor yapman gerekir . fakat bunu düzenli olarak yapmalısın , kurslara gidebilirsin . evinizde havuz varsa haftada 1-2 gününü ayırıp yüzebilirsin . evde yukarı doğru zıplayarak boyunu uzatabilirsin . şimdi söyleyeceklerimi not al ; ip atla 200 kere , zıpla 25 kere yukarıya esne 1 dk açabildiğin kadar bacak aç 3 dakika . şınav çek 5 defa . bunların hepsini her gün yaparsan , 8 hafta boyunca bütün hareketleri yap . boyun uzayacaktır . bu hareketleri haftanın her gün yapmalısın . ihmal etme :)

      Sil
    4. Hedef bir boy belirle kendine doğa mesela 1.65 falan ve bu boya gelene kadar spor egzersizi ve boy uzatan gıdalar dan ye bende lise 2 ogrencusiyim boyum 1.72 kilom 70 boyumun 1.80 olmasıni istiyorum

      Sil
    5. Merhaba bende 8.sınıf ögrencisiyim ve boyum 150 cm yuzme kurslarına gittim, beslenme tarzımı degiştirdim fakat boyum sadece 1.5cm uzadı yani yuzme boyu fazla uzatmıyor

      Sil
  2. Abi Ben 17 Buçuk Yaşındayım Boyum 1.64 Nasıl Boyum Uzar Acaba

    YanıtlaSil
  3. Hocam futbol flaan boy uzamasını durdurmaz ağırlık kalddırmıyorsun vs. futbolda ne yaptığın için boyun kısa kalır söyle bakalım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardesim futbol boy uzamasini durdurmaz ama yavaslatabilir cunku topa vurdukca bacak kaslarin gelisir bununla beraber dizlerin de gelisir bacak boyunu uzatan kisim dizde oldugu icin cok fazla oynarsan yavaslayabilir ama kosup ikili mucadelelere girip vucudu zorladigin icin boyun yine uzar ama basketbol yada voleybol kadar degil suan 20 yasindayim 1.69 boyum var bu saatten sonra uzar mi bilmiyorum ama basketbol veya voleybol bunlarin 2 sini uzun bir sure deniyecegim sonuclari yazarim (not: 5 sene KALECİ olarak futbol oynadim uzatsaydi yada yavaslatmasaydi suan 1.90 larda olurdum sürekli yukari yana vs. zipliyosun cunku)

      Sil
  4. ben 17 yaşindayim boyum 1 63 bu yaşta sonra duzenli spor yaparsam boyum uzarmi

    YanıtlaSil
  5. Yanıtlar
    1. Bence yok sadece spor ve duzenli beslenmeyle ola bilir ve eger hap varsada bence almayin cunki ilerde daha buyuk sorunlara neden olablir

      Sil
    2. Var. Igne ile uzatılabilir

      Sil
  6. Yaşım 15 boy 185 daha uzarmıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim Allahdan belamı istiyorsun.

      Sil
    2. Kardeşim Allahdan belamı istiyorsun.

      Sil
    3. Kardeşim Allahdan belâmı istiyorsun.

      Sil
    4. Kardeşim Allahdan belamı istiyorsun.

      Sil
    5. Daha ne istiyon lan 1.85mişsin zaten

      Sil
  7. Yaşım 15 boy 185 daha uzarmıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SİKTR GİT LAN NEREYE UZUYON ARTIK

      Sil
  8. Yasim 15 boyum 1.60 boyum daha fazla uzar mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence uzarsın volybol yapmalısın 18 yaşına kadar uzarsın ben öyle oldum şuan 17 yaşındayım ve boyum 166

      Sil
  9. Yaşım 14 boyum 1.64 daha uzarmıyım ergen oldum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya boyun çok iyi o yaşta ben 17 yaşındayım 1.59 herkes uzn ağlıycam :'(

      Sil
  10. 2004 eylul dogumluyum 152 boyum daha once voleybola gittim yaklasik 5 cm kadar uzadim ergenlige henuz girmedim ama 6 ay icinde bekliyorum nasil uzayabilirim hergun 3 bardak sut iciyorum sabah 2 yumurta yiyorum yatmadan once ve oglen yogurt yiyorum gunde 100 defa ip atliyorum 160 - 165 olurmuyum ?

    YanıtlaSil
  11. Merhabalar 2001 doğumluyum ve boyun 1.60 küsür.
    Sizce boyun yaşıma göre normalmidir. Teşk.

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar 2001 doğumluyum ve boyun 1.60 küsür.
    Sizce boyun yaşıma göre normalmidir. Teşk.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba, 16 yaşındayım boyum 1.78 daha da uzarmıyım?

    YanıtlaSil
  14. Merhaba, 16 yaşındayım boyum 1.78 daha da uzarmıyım?

    YanıtlaSil
  15. Merhaba yaş im 17 boy 165 fitness yptim daha uzrmiyim veya normalmi yaşıma göre


    YanıtlaSil
  16. Yasim 20 boyum uzar mi. Boyum 1.65. Cevap yazin lutfen

    YanıtlaSil
  17. 16 yasinda bir kızım ve boyum 1.55 nasil uzarim acaba ?

    YanıtlaSil
  18. 13 yasindayim boyum 1.40 6 aydir tekvandoya gidiyorum boyum uzarmi ayrica evde barfiks barina asılı kalirsam ayda. Kaç cm uzarim

    YanıtlaSil
  19. YASIM 15 BUCUK DIYELIM 1.53 BOYUNDAYIM ANNEM 1.50 BABAM 1.85 SIZCE DAHA NE KADAR UZARIM HANGI SPORU YAPMAM DAHA UYGUN OLUR?

    YanıtlaSil
  20. Ben 16 yım 17me gircem boyum 152 voleybola gidiyorum acaba boyum uzar mı?

    YanıtlaSil
  21. Lütfen cevap yazın kemiklerimde enine büyüme yok kol ve vicud da kıllanma yok siyah olarak sakal cıktı ama seyrek 17 yasima giricem 2000 doğumluyum nasıl ip anlamalıyım ?

    YanıtlaSil
  22. Lütfen cevap yazın kemiklerimde enine büyüme yok kol ve vicud da kıllanma yok siyah olarak sakal cıktı ama seyrek 17 yasima giricem 2000 doğumluyum 165 boy nasıl ip anlamalıyım bazılaeı kollarınızı açarak felan dedi ne kadar doğrudur

    YanıtlaSil
  23. yaş 14.5 boy 173 boyum 185 felan olurmu basketbol oynasam

    YanıtlaSil
  24. yaşım 15 boyum 1.61 ama daha 2-3 hafta önce ergenliğe girdim yüzmeye başladım 2 ay önce yüzmenin yanında her gün basketbol oynasam boyumun 1.75 olma şansı varmı ?

    YanıtlaSil
  25. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  26. HOCAM 19 YAŞINDAYIM BOYUM 1.78 FELAN 5 CM UZASAM YETER NE YAPMAM GEREK

    YanıtlaSil
  27. 14 yaşındayım boyum 175 basketbol oynarsam 180-185 olur mu

    YanıtlaSil
  28. Yasim 15 boy 1.67 ne kdr uzarim

    YanıtlaSil
  29. 13 yaşındayım boyum 165 -166 civarı annemle babamın boyu 1.78 daha uzarmıyım ve voleybol oynuyorum daha küçükken yüzme sporu yaptım yazın devam edeceğim

    YanıtlaSil
  30. Kardeşim ben 14 yaşındaydım boyum 1.41 civarı falandım 15 yaşında girdigmde yaklaşık 1 yıl kadar belki 1.5 yıll civarı falan boyum 1.60 lara ykaın oldu 15 yaşındayken düzenli uyku 11 saat günlük 4 bardak süt sabah kahvaltısı 5 yumurda ara menulerde yogurt ve peynır yıyıordum düzenli olarak yüzme kursu basketboll ile ilgiendım 16 yaşıma girdim sayılıcak 1 ay sonra dogum gunum boyum 1.75 hergün düzenli 1.15 dk basketbool oynuorum ve sabah kahvaltısı protein yumurta peynır tam tahıllı ekmek alıyorum 18 yaşıma kadar ne kadar uzayabılıcegım konusumda tahmin verırmısın düzenli olarak devam etirirsirsem

    YanıtlaSil
  31. Kardeşim ben 14 yaşındaydım boyum 1.41 civarı falandım 15 yaşında girdigmde yaklaşık 1 yıl kadar belki 1.5 yıll civarı falan boyum 1.60 lara ykaın oldu 15 yaşındayken düzenli uyku 11 saat günlük 4 bardak süt sabah kahvaltısı 5 yumurda ara menulerde yogurt ve peynır yıyıordum düzenli olarak yüzme kursu basketboll ile ilgiendım 16 yaşıma girdim sayılıcak 1 ay sonra dogum gunum boyum 1.75 hergün düzenli 1.15 dk basketbool oynuorum ve sabah kahvaltısı protein yumurta peynır tam tahıllı ekmek alıyorum 18 yaşıma kadar ne kadar uzayabılıcegım konusumda tahmin verırmısın düzenli olarak devam etirirsirsem

    YanıtlaSil
  32. Merhaba. Yaş 29 kadın boyum 164. Boyumu 10 cm daha uzatmak istiyorum. Tavsiyeniz

    YanıtlaSil
  33. Merhaba, benim yaşım 12, boyum 160 santimetre. Okulda beden eğitimi derslerinde basketbol oynuyorum ama düzenli olarak değil tabii. Kick Boks ile ilgileniyorum, bunun bir yan etkisi olur mu? (Cinsiyetim kız)

    YanıtlaSil
  34. 8.sınıfa geçtim ve boyum 1.80 21 yaşıma kadar daha ne kadar uzarım babam1.95 annem1.77

    YanıtlaSil
  35. Ben 16 yaşıma gireceğim boyum 1.58 annem 1.48 babam 1.68 boyunda boyumun uzaması için ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  36. Hocam 14 yaşındayım boyum 1.90 daha uzayabilir miyim?

    YanıtlaSil
  37. Iyi günler 17 yaşındayım boyum 1.78 uzamak için ne yapmalıyım sizce kamburlukta var.

    YanıtlaSil
  38. Yaşım 15 Boy:1.75 Ergenliğe Henüz Girmedim Annem 1.65 babam 1.89 kicboxa gidiyorum ve basket oynuyorum boyum kaç olur ?

    YanıtlaSil
  39. 13 yaşındayım boyum 1.60 15 yaşıma kadar boyunun 1.70 olmasını istiyorum 3 ay yeterli olurmu acaba 10 cm uzamasına boyunun

    YanıtlaSil
  40. Merhaba ben 13.5 yaşındayım boyum 1.54 ama ben 1.65 olmasını istiyorum kısa kalmaktan korkuyorumsizce protein ağırlıklı besleniyorum benim boyum sizce kaç olur ve boyumun uzaması için ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  41. Ben dambıl kaldırıyom boyum hayla uzuyor 12 kg oyla çalışıyom Yaş 14 boy 165😎

    YanıtlaSil
  42. Merhaba abiler,şu an 13 yaşındayım 1 ay sonra 14'e giricem boyum 1.75 sizce ne kadar uzarım?

    YanıtlaSil
  43. Basketbol da oynuyorum 8 yıldır

    YanıtlaSil
  44. Merhaba. 9. sınıfa gidiyorum boyum 1.60 civarında voleybol ile daha çok uzar mı? Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  45. Bro ben 18 im ve boyum 174 kilom 59 1 yildir ayniyim oldum yerde sayiyorum bendemi sıkinti var yoksa baska birseymi ve boyumu nasil uzatabilirim tavsiye edebilecegin birsey varmi ?

    YanıtlaSil
  46. Merhaba ben kadir 16 yasındayım 1.45 boyum var nasıl uzarım bi yardımcı olur musunuz annem 1.50 babam 1.65 felan

    YanıtlaSil
  47. arkadaşlar bacakta kıllılık boy uzamasına engelmidir? cevap yazarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  48. Merhaba 2005 dogumluyum boyum 150 cm yuzme kursuna gidiyorum ancak boyum 1.5 cm uzadı ayrıca atletizm e de gidiyorum atletizm boyumun uzamasını yavaşlatabilirmi

    YanıtlaSil
  49. Yaşım 16 boyum 197 annemin 162 babamın 168 falan arkadaşlar boyla ilgili sıkıntı yapmayın ben 10 yaşımdan beri çalışıyorum boyum uzamaz dediler 197 oldu sadece allah'a dua edin HZ.MUHAMMET savsellenin boyu 170 ti yani allah'a dua edin

    YanıtlaSil
  50. Ben 17 yaşındayım boyum 168ve 49 kiloyum acaba uzarmıyım hala ????

    YanıtlaSil
  51. merhaba ben 19 yaşındayım boyum 155 cm 50 kiloyum acaba uzar mıyım

    YanıtlaSil
  52. basketbolu size önerebilirim 1 günde boyum uzadı 142ydi 145 oldu

    YanıtlaSil