Sayfalar

16 Kasım 2013 Cumartesi

Yoğurt ile boy uzatma


Dünyanın ortalama olarak en uzun boylu insanlarına sahip olan ülkelerden birisi Karadağ'dır. Peki bu ülkedeki insanların boyu neden bu kadar uzun hiç merak ettiniz mi?



Boy uzaması olayı beslenme şekliyle doğrudan ilgilidir. Özellikle protein ve kalsiyum açısından zengin olan gıdalarla beslenen insanlar hem uzun boylu hem de güçlü olur.

Karadağ halkının en çok tükettiği besinlerden birisi olan yoğurt, bu toplumun boyunun uzamasında büyük rol oynamıştır. Karadağ'daki ortalama erkek boyu 1.87 metredir.

Türkiye'deki ortalama erkek boyu ise 1.73 metredir. Türk toplumu olarak yoğurt, süt, yumurta gibi gıdalarla çok içli dışlı olmadığımız için boy ortalamamız diğer ülkelere göre kısa kalmıştır.

Arkadaşlar eğer boyunuzu uzatmak istiyorsanız ve özellikle ergenlik dönemindeyseniz yoğurt(kaymaklı), süt ve yumurta türündeki besinleri tüketmenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

Ergenlik dönemini geçtiyseniz veya genlerinize güvenmiyorsanız size tavsiye edeceğim şey başka çünkü ergenlik dönemini geçmiş insanlar ne kadar yoğurt yerse yesin faydası olmaz.

Şimdiden hepinize boyunuzu uzatmanız için başarılar diliyorum...

510 yorum:

  1. yasim 13 boyum 1.66 kilom 54

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 22 yaşına kadar uzama şansınız var. Ergenliğinizin geri kalanında basketbol oynarsanız çok büyük ilerleme elde edersiniz ve boyunuz rahatlıkla 1.75m'i geçer.

      Sil
  2. Yasım 13 boyum 145 148 gibi et yiyemiyorum vetejeryanım birde yumurta yiyemiyorum napmam gerek kısa mı kalıcam ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu şartlar altında boyunuzu uzatmanız gerçekten çok zor. Ancak süt içerek ve yoğurt yiyerek bir nebze de olsa boyunuzu uzatmaya yönelik çalışmalar yapabilirsiniz. Basketbol ya da voleybol oynayabiliyorsanız mutlaka oynayın. Ayrıca ilginizi çekerse http://goo.gl/C9TV09 bu adresteki kitabı satın almanızı öneririm. Bu kitap herkes için boy uzatma yöntemlerini gösteren bir rehber niteliğindedir. Tavsiye ederim.

      Sil
  3. Ben 15 yaşındayım boyum 157 yumurta yemiyorum gunluk 1 porsiyon yogurt yiyorum 165 cm olmak istiyorum ne yapmam gerek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Öncelikle cinsiyetinizi öğrenmekte fayda var. Eğer erkekseniz ergenlik konusunda çok şanslısınız. Ancak kız iseniz ergenliğinizin yavaşlamsına çok az bir süre kaldı. Size tavsiyem kırmızı et - süt - yoğurt - balık ve tavuk yemenizdir. Ayrıca basketbol ve voleybol oynarsanız(en az 3-4 ay boyunca düzenli olarak) boyunuzu rahatlıkla uzatabilirsiniz. Ek olarak http://goo.gl/C9TV09 adresindeki kitabı inceleyerek de bu konu hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Derya, erkek olmadığın için ve dolayısıyla ergenliğe erken girdiğin için maksimum 2 sene içerisinde boy uzaman duracak. Bu sebepten dolayı boyunu uzatmak artık çok zor. Sana http://goo.gl/G78mfH bu adresteki yazıyı okumanı tavsiye ederim.

      Sil
  5. merhaba ben 16 yaşında genç kızım kilom 56 boyum 160 yoğurt yiyerek boyumu uzatabilirmiyim sütte içiyorum çok olmasada ve boyum 175 olsun istiyorum mümkünmü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, boyunuzu uzatabilirsiniz ancak 1.75 olması imkansız diyebilirim. Bu yaştan sonra 15 cm uzamanızın imkanı yok. Ancak spor ve iyi beslenmeyle 4-5 cm daha uzayabilirsiniz. Hatta akrabalarınızda uzun kişiler var ise 6-7 cm bile uzayabilirsiniz. Ancak dediğim gibi, 1.75 olmanız imkansız.

      Sil
    2. anladım teşekkürler en azından 170 olabilmek isterdim..

      Sil
  6. merhaba ben 16 yaşındayım 158 boyundayım ip atlayarak boy uzatabilirmiyim ve süt içerek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet boyunuzu uzatabilirsiniz. Ancak erkek veya kız olmanıza bağlı olarak kaç cm uzayacağınız değişkenlik gösterir.

      Sil
    2. kızım bunları yapmadanda boyum uzarmi acaba

      Sil
    3. Hayır uzamaz. İyi beslenmek + spor yapmak + iyi uyku = boy uzaması. Eğer bunları yapmazsanız boyunuz genetiğinizle orantılı olur.

      Sil
    4. peki günde en fazla ne kadar ip atlamalıyım ve ne kadar süt içmeliyim 167 170 olabilmek için tavsiye verirmisiniz

      Sil
    5. Düzenli olarak günde 400-500 arasında ip atlarsanız ve günde en az 1 bardak süt içerseniz 5-6 ay içerisinde farkı görürsünüz. Ancak 1,67 1,70 gibi bir şey söyleyemem bu tamamen sizin genlerinize ve ergenliğinize bağlı bir şey. Ama en az 3 cm uzarsınız dediklerimi düzenli olarak yaparsanız.

      Sil
    6. peki ip atlarken yoruluyorum 400 500 atlayamasamda 200 atlamaya calisiyorum yogurt yemeye basladim sut iciyorum boyum uzamazmi boyumun 170 olmasini istiyorum yirmi yasina kadar saha hic uzayamazmiyim

      Sil
    7. 1,70 çok çok zor. Boyunuz uzar gün gün ip atlama sayınızı hafif hafif arttırarak daha verimli sonuç alabilirsiniz.

      Sil
  7. Şu anda boyum 1.67 her gün yoğurt yerim hic aksatmam spor yapyorum ama cok fazla degil kendi yaşıma göre ama bileklerim cok güçlü okulda bilek güreşinde beni yıkabilen yok.Her gün asılyorum ve barfiks cekiyorum 13 yasındayım ocak ta 14 olacam. Et,tavuk,yumurta özellikle yiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Seçkin, çok güzel işler yapıyorsun gerçekten takdir ettim. Eğer bu şekilde devam edersen boyunu çok rahat bir şekilde uzatabilirsin. Ayrıca sana basketbol oynamanı tavsiye ederim.

      Sil
    2. Ama bu 3 ay da sadece 1.2cm uzadım sizce normal mi?

      Sil
    3. Normal tabii ki. Önünde daha çok zaman var 3 yıl içerisinde çok hızlı boy atacaksın o zaman boyun bir anda uzayacak. Yani merak etme daha rahatlıkla uzarsın :)

      Sil
    4. Şimdiki boyum 168,5 7 ayda 2,5 cm attım bence az cünkü okulda benden 2cm kisa bir arkdsim vardi simdi beni 1, 1,5 cm geciyor. Ve ben kas yapiyorum barfiks cekiyorum on kol 15 tane. kol,bilek ve kanat calisiyorum ayak yapmiyorum boyumun uzamasi neden yavasladi ve yogurt yiyorum surekli

      Sil
    5. Seçkin, daha yaşın küçük. Kendine biraz zaman tanı. 3-4 yıl içerisinde boyun çok fazla uzayacak emin ol.

      Sil
  8. merhaba 17 yaşıma yeni girdim boyum 155 bayanım boyumu uzatmak için tavsiye verirmisiniz lütfen çok memnun olurum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba et, süt, peynir, yoğurt ve balık gibi gıdalarla beslenin ve voleybol, basketbol ya da barfiks sporlarından en az bir tanesini düzenli olarak yapın. Bu yaptıklarınız sizi birkaç cm uzatabilir.

      Sil
  9. merhaba ev içinde zıplamak tavana değmeye çalışmak 16 yaşındaki kişinin boyunu uzatırmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, düzenli olarak zıplıyorsanız, zıpladıktan sonra ayağınızı sert bir zemine basıyorsanız ve zıplamak sizi zorluyorsa yani tavana zor değiyor ya da değemiyorsanız uzatır. Kısa zamanda sonuç beklemeyin düzenli olarak yapın 4-5 ay içerisinde farkı görürsünüz.

      Sil
  10. yoğurt yemek boy uzatırmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıda cevabını verdim ama buradan kısa ve net şekilde yine vereyim :) EVET YOĞURT BOY UZATIR.

      Sil
  11. merhaba ben sütü direk içmeyi sevmiyorum genelde nestle ile beraber tüketiyorum 16 yaşında bi kızım boyum 160 kilom sütün böylede boy uzamasına etkisi olurmu birde yaşıma göre boyum çok kısamı öğrenmek istiyorum boyumu uzatmak istiyorum teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, sütü o şekilde içmenizde hiçbir sakınca yok tabii ki faydalı olur. Ayrıca yaşınıza göre boyunuz iyi. Türkiye'deki kızların ortalama boyu 1.58m'dir. 2-3 cm daha uzarsanız Türkiye standartlarında uzun boyu bir kız bile sayılabilirsiniz :)

      Sil
  12. Merhaba ben 14 yaşındayım boyum 1.60 bayanım her gün yoğurt yiyorum boyum ne kadar uzayabilir ve basket oynamanın faydası olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba 14 yaşına göre boyun oldukça iyi 3-4 yıl daha boyunu rahatlıkla uzatabilirsin. Et, süt, peynir, yoğurt ye + basketbol oyna boyunu 3 yıl içerisinde en az 3-4 cm uzatabilirsin. Tabi bunda genetik de etkilidir. Ancak şunu kesin söyleyebilirim ki 3 yıl içerisinde bunları yapman dahilinde en az 3-4 cm uzarsın. Ama belki 7-8 cm de uzayabilirsin hiç belli olmaz :)

      Sil
  13. merhaba bacak boyumu çok uzatmak istiyorum lütfen yardım edermisiniz boyum 160 bayanım çok kısa değilim yaşıma göre ama 170 olmak istiyorum en çokta bacak boyumu uzatmak istiyorum lütfen bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim bu arada yaşım 16

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bacak boyunuzu uzatmak isterseniz yapmanız gereken en önemli şey basketbol. Her gün basketbol oynarsanız ve iyi beslenirseniz bacak boyunuzu uzatabilirsiniz. Ancak basketbol yerine voleybol da oynayabilirsiniz ama basketbol kadar faydalı olmaz. 1.70 olmanız çok zor. Sıkı çalışmayla 1.66 civarı olabilirsiniz ama 1.70 gerçekten çok zor.

      Sil
    2. malesef basketbol oynamaya firsatim yok alanim yok ip atlayarak bacak boyumu uzatamazmiyim 170 olmam imkansizmi ailede cok uzun boylu yok ama 170 civari var 18 19 yasima kadar uzamazmiyim

      Sil
    3. ip atlamak yardımcı olabilir ama basketbol veya voleybol kadar etkili olmaz. 1.70 ne yazık ki çok zor. 2 yıl daha genç olsaydınız şansınız olurdu ama şimdilik 1,70 çok zor ama yine de siz boyunuzu uzatmaya çalışın alacağınız en yüksek verimi alabilirsiniz.

      Sil
  14. Evde mezurayla ölçülen boy neden sağlık ocağında ölçülene göre kısa çıkıyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya sağlık ocağındaki yanlış ölçüyordur ya da evde ölçen kişi. Başka bir açıklaması yok :)

      Sil
  15. merhaba ben 17 yaşında bir erkeğim boyum 175 arkadaşlarım bnden uzun boyumun 185 olmasını istiyorum bunun için neyapabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, basketbol oynayın + süt, balık, yoğurt, peynir, bolca tüketin + düzenli uyuyun. 4-5 ay içerisinde farkı görürsünüz. 3-4 yıl daha boyunuzu uzatma şansınız var bu yazdıklarımı yaşam tarzı haline getirirseniz her türlü boyunuz uzar.

      Sil
  16. teşekkürler yumurtanın boya bi etkisi varmı acaba ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yumurta da boy uzamasına katkı sağlar. Günde 2-3 tane tüketebilirsiniz.

      Sil
  17. Selam Merhaba
    Öncelikle tebrik ederim çok güze bir şey yapıyorsunuz burda cevap arayan arkadaşlara allah razi olsun. Bende size birsey danışicam
    Yasim 19 boyum 1.70 kilom 58
    Doktora gittim boy yüzünden doktor bilegime ve ayaklarima film çekti boyun uzamaz artik dedi kemik uçları kapanmis dedi yani ergenligim heralde bitmiş ben haftada iki kere balik tüketmeye başladım bi gece süt bi gece yoğurt yiyerek uyuyorum bu hafta başladım programa bu şekilde spor yapıyordum ara verdim futbolxuydum . Basketbol oynayamam ama ip atlayabilirim lütfen bana bir tavsiye vermenizi rica ediyorum doktor uzamaz dddi diye iyice bıraktım kendimi sigara içmeye basladim o derece sıkıntı yaptim bu boy konusunu. Sizce napmaliyim 19 yasim ve kemik uçları kapanmis sizce uzayabilirmi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Boyunuzun uzayabileceğini düşünüyorum ancak çok fazla değil. Duruşunuzu düzelterek ve yukarıdaki programa 3-4 ay boyunca uyarak boyunuzu 2-3 cm civarı uzatabilirsiniz. Doktorlar bu tip şeyleri söylemektedirler ve söylediklerinde çoğu zaman haklıdırlar uçlar kapandıktan sonra boy kendi kendine uzamaz ancak siz zorlarsanız boyunuzu biraz da olsa uzatabilirsiniz. Programınızın çok güzel o programı düzenli olarak uygulayın. Ayrıca sigara içmeye başladım demişsiniz. Sigaranın konuyla bir ilgisi yok ama kaliteli bir gelecek ve yaşam için kesinlikle sigarayı bırakmalısınız bundan sonra içmeyin. Başka bir sorunuz olursa yazmaktan çekinmeyin :)

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  18. Merhaba ilginiz için teşekkür ederim. Yaşım 19 erkeğim. Boyum 1.73 bu beslenme programını uygulayıp ip atlayıp barfix barına asılırsam düzenli yaparsam uzarmiyim ve uzarsam kac cm uzarim en fazla bu yaştan sonra. Teşekkürler simdiden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba balık, yoğurt, süt, peynir, tavuk, yumurta gibi besinleri programınızdan eksik etmezseniz ve düzenli olarak barfix + ip atlama sporlarını uygularsanız en az 2cm uzayabilirsiniz diye düşünüyorum. Ancak NBA'e 18 yaşında giren oyunculardan bazıları 6-7 cm uzayabiliyor. Onlar kadar ağır çalışamayacağınız için 2 cm gibi bir uzama gerçekleşebilir. Ancak bu uzamayı hemen göremezsiniz. Birkaç ay düzenli olarak dediklerimi uygulayın farkı görürsünüz :)

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim ilginize :)

      Sil
    3. Ne demek her zaman :) aklınızda başka sorular olursa sormaktan çekinmeyin yardımcı olmaya çalışırım.

      Sil
  19. Oncelikle merhaba yaşım 15 boyum 158-160 civarı kilom 43 boy uzatma egzersizleri yapiyorum hergun yarim saat uyguluyorum ve gunde yarim litre sut iciyorum ergenlige henuz girmedim boyum ne kadar olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annem 2-3.sene balik yagi icirmisti bu arada

      Sil
    2. Merhaba, genleriniz boyunuz üzerinde büyük rol oynar. Anne ve babanızın boyu kaç acaba? Anneniz size balık yağı içirmekle çok iyi yapmış balık yağı hem zekayı geliştirir hem de kemik gelişimine katkıda bulunur. 3-4 yıl boyunca basketbol oynarsanız ve iyi beslenirseniz boyunuzu 10-15 cm civarı daha uzatabilirsiniz diye düşünüyorum. Tabii bu sizin çabanıza bağlı bir şey. Eğer bir anda 6-8 cm gibi bir uzama yaşamadıysanız boyunuz uzayacaktır merak etmeyin.

      Sil
    3. Annem 170 babamda 174 fakat annem ve babam ergenlige erken giris yapmis annem benim dayima cektigmi dusunuyo dayim lise 2de girmis ergenlige ve birden uzamis dayimin boyu 185 bende lise 2 deyim hala girmedim

      Sil
    4. Birden 7-8 cm uzama olmadi cok sinir oluyorum boyuma herkes uzadi ben kaldim senede 1cm uzuyorum :((

      Sil
    5. Birden 7-8 cm uzama olmadıysa sıkıntı yok. Yakın zamanda o uzama gerçekleşecektir ve ardından boy uzaman yavaşlayacaktır. O bir anda boy uzamasından sonra da boyunu uzatmak için çalışırsan 5-6 cm daha uzarsın tahminimce. Boyunun kısa olması sandığın kadar önemli değil o kadar kafana takma ve zaten boyun yakın zamanda uzayacak. Ayrıca boy uzaması ile ilgili bir doktora görünmeni tavsiye ederim.

      Sil
  20. Merhaba ben 14 yaşındayım kızım boyum 1.52 hergün yogurt yiyorum 10 on bucuk yaşlarına girdim ergenlige 1.63 olurmuyum ablam 1.75 babam 1.80 annem 155

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, yoğurt, peynir, BALIK(özellikle balık çok önemli), kırmızı et, süt, tavuk tüketirsen ve basketbol/voleybol oynarsan 1.60 kesin olursun diye düşünüyorum.

      Sil
  21. 15 yasindayim boyum 1.73 en çok kaç cm uzarim?babam 170 annem 160 dayım 176 üvey amcam 182 babamın dedesi 195.Diğer ailemin üyeleri 165 filan.Her gün 3 bardak süt içerim ve barfiks çekiyorum 180 olmam mümkün mü?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha boyunuzu uzatmak için epey zaman var. Boyunuz çabanıza bağlı olarak uzar. Basketbol oynayın, balık yiyin ve diğer hayvansal gıdalarla beslenin. Boyunuz şu kadar olur diyemem ama uzayacağını garanti edebilirim.

      Sil
    2. Peki bunun sakalla veya göğüsteki karındaki kıllar ile alakası var mı?

      Sil
    3. Sakalın gövde kısmında kılların çıkması ergenliğin ilerlediğini gösteren bir şeydir. Ama bu hormonlarla ilgili bir şeydir. Ergenlik ilerlediği için boy uzaması yavaşlar. Bu yüzden biraz etki edebilir. Ancak bu herkeste değişkenlik gösterebilir. Size tavsiyem oturduğunuz yerdeki hastaneye giderek endokrin bölümüne başvurun ve orada boy uzamanızla ilgili bilgi edinin. Çünkü buradan hormonlarınızı ve ergenlik seviyenizi bilmeden çok net cevap veremiyorum. Ancak şunu söyleyebilirim ki henüz 15 yaşınızdasınız dolayısıyla önünüzde 6 yıl daha var(boy uzaması erkeklerde 21 yaşına kadar devam eder) yani boyunuz daha uzar. Sıkı bir programla 1.80'i geçebilirsiniz.

      Sil
    4. Teşekkür ederim.

      Sil
  22. Merhaba benim yaşım 25 ve boyum 1,71 cm..artık uzamam imkansız mı? 3,4 cm uzamak istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, artık uzamanız hemen hemen imkansız. Bundan sonra ne yaparsanız yapın boyunuzun uzayıp uzamaması şansa kalmış bir şey. Yaşınız ilerlediği için size http://goo.gl/3yaRPY bu adresteki kitabı öneriyorum. 6 haftada 7 cm'e kadar boy uzattığını garanti ediyor. Belki bu kitap ile 7cm olmasa bile 3-4 cm uzayabilirsiniz.

      Sil
  23. bu dediğiniz kitap gerçekten işe yarıyor mu? çünkü tecrübelerime dayanarak internetteki bu tarz şeylere pek güvenim kalmadı da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Endişenizi anlıyorum. Bu kitabı kullanan birçok kişi var ve işe yaradığını söyleyenler var. Kitapta yazılanlar mutlaka işe yarar ancak 7cm uzatır mı bilemem. Denemekten bir zarar gelmez diye düşünüyorum çünkü eğer 60 gün içerisinde boyunuz uzamazsa paranızı koşulsuz bir şekilde geri alabiliyorsunuz.

      Sil
  24. Merhaba. 16 yasinda bir erkegim.boyum 1.70.sizce 1.80 olabilirmiyim.tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, daha önce bir anda boy attığınız oldu mu? eğer olmadıysa 1.80 rahatlıkla olabilirsiniz. Ama eğer boy attıysanız basketbol, voleybol gibi sporlar ile ve et, süt, peynir, yoğurt, balık, yumurta gibi besinleri düzenli olarak tüketerek boyunuzu uzatabilirsiniz. Erkeklerde 21 yaşına boy uzaması devam eder. Dolayısıyla daha önünüzde 5 yıl gibi bir süre var. Bu 5 yılı iyi değerlendirirseniz 1.80'den daha fazla bile olabilirsiniz :)

      Sil
    2. Sorumu cevapsiz birakmadiginiz icin tesekkur ederim.daha onceden boy atmistim. duzenli olarak yogurt yemeye basladim.barfiks demirine asilip sallaniyorum.ins boyum 1.80 olur.

      Sil
  25. Balik yagi boy uzamasinda sizce etkilimidir ? (Omega 3)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki balık yağını kesinlikle tavsiye ederim. Eczanelerde balık yağı bulunmaktadır ama kullanmadan önce doktora başvurmalısınız ve günde ne kadar içeceğinize doktorla birlikte karar vermelisiniz. Eğer eczaneden almak istemezseniz normal olarak balık da yiyebilirsiniz. Çok faydalı olur.

      Sil
  26. Merhaba 14 yaşındayım kızım boyum 1.55 kilom 45 falan ben boy konusunda çok takıntılıyım 167 olsam falan bana yeter diye düşünüyorum böyle bi fark mümkün mü ve mümkünse de ne kadar süre içerisinde olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, boyunuzun uzaması için daha zamanınız var. Eğer bu süreyi iyi kullanırsanız boyunuzun en az 1.60 olacağını düşünüyorum. 1.67 olur mu olmaz mı bilmiyorum. Eğer 3-4 yıl boyunca basketbol veya voleybol oynarsanız, et-süt-yoğurt-peynir-yumurta-balık gibi besinlerle beslenirseniz en iyi şekilde boyunuzu uzatabilirsiniz.

      Sil
  27. Boyum1.71 erkegim annem babam benden kisa sut de iciyorum 17 yasindayim daha ne kadar uzayabilirim max

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 21-22 yaşına kadar uzama şansınız var. Basketbol oynayarak, barfiks çekerek ve iyi beslenerek boyunuzu uzatabilirsiniz. Maksimum ne kadar uzayacağını bilemem bu sizin çabanıza ve genlerinize bağlı.

      Sil
  28. Boyum 1.78 16 yaşındayım 185 olur muyum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boyunuzu uzatmak için 5 yılınız daha var. Eğer yeterince çaba gösterirseniz 1.85 olursunuz.

      Sil
  29. merhaba 16 yaşında bir kızım boyum 155 158 boyumun 165 170 falan olmasını istiyorum olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, 16 yaşında olduğunuz için biraz şanssızsınız çünkü kızlarda boy uzaması erken başlar ve erken durur. Düzenli olarak basketbol veya voleybol oynayın, ip atlayın ve sağlıklı beslenin boyunuzu uzatabilirsiniz. Ne kadar olur bilinmez ama ulaşabileceğiniz maksimum değere dediklerimi yaparak ulaşabilirsiniz.

      Sil
  30. Merhaba ben 13 yasindayim voleybol oynuyorum hergun egzersiz yapip 2 tabak yogurt ve 2 bardak sut iciyorum boyum suan 1.62 en fazla ne kadar olurum? Ama kendimi cidden cok fazla zorluyorum ve onumde genetik olarak bi problem yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, yaşınıza göre boyunuz gayet normal. Yaptıklarınız gerçekten çok güzel sizi takdir ediyorum herkes böyle şeyler yapamaz. Boyunuz çok fazla uzayacak emin olun :)

      Sil
    2. Ama kiz oldugum icin en fazla 5 cm uzayacagim soyleniyor :/

      Sil
    3. Doktorlar söylüyorsa ciddiye alabilirsiniz ancak bu konu hakkında bilgisi olmayan kişiler söylüyorsa pek de kulak asmayın. Yaşınız 13, her gün voleybol oynuyorsunuz ve sağlıklı besleniyorsunuz. Bence boyunuzun uzamaması için hiçbir sebep yok :) Eğer bu şekilde 5 yıl daha devam edebilirsiniz ben sizin boyunuzun en az 1.68 olacağını düşünüyorum. Sonuçları geç alabilirsiniz yeter ki sabırlı olun ve asla vazgeçmeyin :) bol şans...

      Sil
  31. Cok tesekkur ederim :)

    YanıtlaSil
  32. Yaşım 18 boyum 1 65 . 1 75 olamasını istiyorum ama sakallarım daha doğru düzgün çıkmadı ergenliğe geç girdiğimi düşünüyorum ne yapmalıyım cinsiyet : erkek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ahmet, yaşın 18 olduğu için boyunun zor ve yavaş uzadığı dönemdesin. Ergenliğe geç girmiş olman bu durumda senin için bir avantaj. Hala boyunu uzatmak için şansın var ama normal şartlar altında bu yaştan sonra 10 cm uzaman çok zor.

      Uzayabileceğin maksimum seviyeye erişebilmen için kendini biraz zorlamalısın. Sana tavsiyem günde 3-4 saat basketbol oyna, eczaneden d vitamini ve balık yağı al ve günlük olarak tüket. Yoğurt ye, haftada 2-3 gün balık ye ve düzenli olarak en az 7 saat gece uykusu uyu. Bu dediklerimi 1-2 yıl uygularsanız farkı göreceksiniz. Hem boyunuz uzayacak hem de sağlıklı bir vücuda sahip olacaksınız.

      Sil
    2. Bide günde ne kadar barfikte asılı kalmalıyım en büyük etkenlerden birisi

      Sil
    3. Çekebildiğiniz kadar fazla barfiks çekmelisiniz. Ayrıca asılı kalabildiğiniz kadar asılı kalın. 1-2 yıl günlük olarak düzenli barfiks çekin faydasını göreceksiniz.

      Sil
  33. benim yaş 17.erkekim ve boy 1.70 cm.bunları yaparak boyumu 180 yapcam şart koydum.bi de kabak çekirdeği yağı içip uzayabilirmişiz.bi aktarcı amca öyle dedi.doğru mu?boy otu da tüket ve şekerli yoğurt ye dedi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kabak çekirdeği yağı ve boy otu hakkında bir bilgim yok ama şekerli yoğurt size yardımcı olmaz. Yoğurdu şeker ile karıştırıp yediğiniz zaman yoğurdun besin değerleri kaybolur ve hiçbir fayda sağlamaz. Yoğurdu normal yemelisiniz. Sakın yoğurdun içerisine şeker katmayın.

      Sil
    2. youtube da 7 haftada 10 cm uzatan bi egzersiz var.o doğru mu?sadece yoğurt yiyecem.protein ağırlıklı beslenicem.bide çemen otu ile zeytinyağı karıştırılıp eklem yerlerine sürülünce uzarmışız doğru mu?basket ve barfikse basladım bu arada :)

      Sil
    3. Basketbola ve barfikse başlamanıza sevindim. YouTube'daki videonun 10 cm uzatacağını sanmıyorum ama kesinlikle katkısı olur. Zeytinyağı ile çemen otu olayını da ilk defa duyuyorum hiçbir bilgim yok maalesef. Ayrıca evet tam da dediğiniz gibi, yoğurt yiyeceksiniz ve protein ağırlıklı besleneceksiniz. Bu şekilde devam ederseniz çok iyi sonuçlar alacağınıza emin olabilirsiniz :)

      Sil
    4. 10 cm artarmıyım yaza kadar :)180-81-82 hedefim inşallah yapıcam ama düzenli olarak bide siz doktorsanız boy otu işe yarar mı yan etkisi olur mu :)

      Sil
    5. Yaza kadar olur mu bilmiyorum ama 3-4 yıl içerisinde 10 cm uzayacağınızı düşünüyorum. Boy otu hakkında maalesef hiçbir bilgim yok :)

      Sil
  34. yoğurtu kaymaklı sevmiyorum.kaymaksız yersem mi daha iyi olur kaymaklamı??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaymaklı yemelisiniz. Çünkü kaymakta süt yağı bulunur bu da boyunuzun uzamasını sağlar.

      Sil
  35. eczaneden d vitamini ve balık yağıda boyumu uzatır mı?almalımıyım?hangi besinleri almalıyım.boyumu uzatmamın çok önemli bi sebebi var.sevdiğim kıza açılcam.kız benden 3-4 cm uzun.onu geçmem için neler yemeliyim?hangi vitamini ağırlıklı kullanmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben balık yağı ve d vitamini kullanmıştım. D vitaminini ve balık yağını almadan önce doktora danışmanı tavsiye ederim. D vitamini ve balık yağı boy uzatmak için çok faydalı kesinlikle denemelisin. Ayrıca sevdiğin kıza açılacaksan boyunun pek bir önemi yok. Kendine güven ve kendin ol yeter :)

      Sil
  36. kendine güven kısa boylularda olmuyo uzunlarda oluyo ben de inşallah olurum :) onun yerine d vitamini içeren yiyecek ve içecek tüketsem olur mu?bu arada cevaplarınız için teşekkürler :D kesin uzatcak şeyler nedir? egzersiz+uyku+beslenme eşittir uzamak değil mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısa boylular da özgüven patlaması yaşayabilir. Mesela Tarkan, Al Pacino, Okan Bayülgen, Tom Cruise vb. kişiler kısa boylu ama özgüvenleri çok yüksek. Bu yüzden de ilişki konusunda iyiler :) D vitamini içeren içecekler(süt gibi) tükettikten sonra mutlaka güneşe çıkmalısınız yoksa hiçbir işe yaramaz. Güneş ışığı D vitaminin emilmesini sağlar ve böylelikle boyunuz uzar.

      Egzersiz + uyku + beslenme = uzamak. Aynen dediğiniz gibi. Ayrıca ben yorumlarınız için ben teşekkür ederim :)

      Sil
  37. boyum 175 olur ama dimi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer dediklerinizi sabırla ve istikrarla yaparsanız 1.75'i geçer diye düşünüyorum :)

      Sil
    2. o süre kaç ay olur acaba?bide barfiks hareketinde zorlanıyorum oyüzden onu bırakıp yüzme hareketini yapıyorum.uzanabildiğim kadar ayaklarımı kaldırmadan uzanıyorum.elma toplar gibi.kobra hareketi,süperkobra hareketi,kedi esneme,ayaklarımı açıyorum esniyorum,masa hareketi yapıyorum.bütün uzama hareketi yapıyorum.inşallah uzarım ama bi doktora da danışcam

      Sil
    3. Sizin ergenlik sürecinize göre değişir. Gördüğüm kadarıyla çok sabırsızsınız. Sabretmeden boyunuzu uzatmanıza imkan yok. Barfikste başlangıçta herkes zorlanır ama alıştıktan sonra kolay gelmeye başlar. Her gün basketbol oynamayı alışkanlık haline getirirseniz gerisini düşünmeye gerek bile kalmaz. Ayrıca tabii ki bir doktora danışın iyi olur.

      Sil
  38. benim boyum 1,69 du.1,65 e düştü yaa nasıl oluyo?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir şeyin imkanı yok. Birini yanlış ölçmüşsünüzdür.

      Sil
  39. bi soru daha sorcam ben yoğurtu mu yoksa süte mi ağırlık verem?sabah ve akşam birer tabak yoğurt yiyorum.akşamları da bi bardak süt içiyorum.bi de yoğurtun üzerine nane ekiyotum bi zararı olmaz dimi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisini de tüketebilirsiniz ama süte daha fazla ağırlık vermenizi tavsiye ederim. Nanenin hiçbir zararı olmaz :)

      Sil
  40. merhabalar Benim yaşım 17 Boyum: 1.78'cm
    22 yaşına kadar 180'cmyi geçermiyim
    teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba 22 yaşına kadar 2 cm uzarsınız. Ama işinizi garantiye almak istiyorsanız iyi beslenmelisiniz ve bol bol basketbol oynamalısınız.

      Sil
  41. Merhaba 16 yaşındayım boyum 1.74 ciddi ciddi bir sporla ugraşmayı düşünüyorum basketbolla ne yapmam gerek basketcilerin seviyesine gelmem için 2.00 metre demiorm 1.86 87 de yetr en az :) ne öneriyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, günde 3-4 saat basketbol oynarsanız, iyi beslenirseniz, süt ve yoğurt tüketirseniz, uyku düzeninize dikkat ederseniz(gece 11'de uykuda olmanız gerekmektedir.) ve sabırlı olursanız boyunuzu uzatabilirsiniz. Ayrıca, basketbolu seçerek çok güzel bir tercih yaptınız tebrik ederim :)

      Sil
    2. iyi beslenmeden kastınız n edir biraz açarmısınız o konuyu bir bide kaç cm olabilir çünkü lisanslı basketbolcu olma amacım varda birazda yetenegimiz var o işte :)

      Sil
    3. Protein ağırlıklı beslenme. Balık, yoğurt, peynir, tavuk, kırmızı et ve yumruta gibi yiyeceleri düzenli olarak tüketmelisinz. Her gün en az 3-4 saat basketbol oynarsanız istediğiniz yere varabilirsiniz ama basketbolcu olmak için ille de 1.87 gibi boyunuz olması şart değil. Gelmiş geçmiş en büyük efsanelerden bir tanesi olan Allen Iverson'un boyu 1.80 civarıydı. Basketbolda önemli olan boy değil. Yürek, çalışma, azim ve kararlılık.

      Tabii boyunuz uzun olursa katkısını çok fazla görürsünüz. Dediğim gibi her gün düzenli olarak 3-4 saat basketbol oynayın istediğiniz yere varırsınız. Bu arada başarılar dilerim :)

      Sil
    4. Teşekkür Ederim Basketbolcu olupta 1.80 boy civarı olsun istemem dediginiz gibi azimle çalısıcam bu dedikleriniz 1.87-1.95 boy civarı olsa yeter oynadıgım mevkide bunu istiyor zaten :)

      Sil
    5. Hangi mevkide oynuyorsunuz? Point guard için 1.84-1.85 ideal. NBA'deki en uzun point guard 1.91. Eğer point guard oynuyorsanız 1.95 çok fazla, shooting guard oynuyorsanız 1.87 çok az. Umarım profesyonel olup Türkiye'yi temsil edersiniz :)

      Sil
  42. sşutlarım çok iyi hem shooting guard hem point guard oynarım oyüzden idael olarak kendime 190-193 arası bakıorm tabi bu boya gelmem için çalışmam gerekecek çalısıcamda :) İnşallah diyelim hakettigimiz yerlerde oluruz.

    YanıtlaSil
  43. boy uzatma formülü kitabı güvenilirmi işe yarar mı bi de nerden bulabilirim??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güvenilir. Bu kitap hakkında bir inceleme yazısı yazmıştım. http://goo.gl/G78mfH bu adrese giderek yazdığım bu kapsamlı incelemeyi okuyabilirsin.

      Sil
  44. 72 tl para istiyor deneyen herkes memnun kalmış çok sıkı bi program varmış almayı düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıdaki yorumda da bahsettiğim gibi kitabın inceleme yazısını http://goo.gl/G78mfH bu adreste paylaştım. Eğer kitabı almayı düşünüyorsan önce oradaki yazıdan bir incele derim.

      Sil
    2. kitapevlerinde satılmıyo mu

      Sil
    3. Hayır bu bir e-kitap. Sadece size verdiğim yazıdaki adresten alınabiliyor.

      Sil
  45. peki işe yarar mı 6 haftada 7 cm uzatır mı yaş 17.boy 1,69.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 haftada 7 cm uzatır mı bilemem ama işe yarayacağından eminim.

      Sil
  46. bi de yarın doktora gitcem o da program verirse uygulucam.hangisine gideyim endokrin doktorumu ortopedimi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisine de git. Çünkü büyüme hem hormonlorla ilgili hem de kemik gelişimi ile ilgili.

      Sil
  47. merhaba ben 15 yasındayım boyum 1.64 babam 1.75 annem 1.60 1.5 yıldır klüpte basketbol oynuyorum hergün süt yumurta peynir tavuk felanda yiyorum ama yavaş uzuyorum yüzümde sakal tüy de cikmadi daha tahminen ne kadar uzayabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, çok iyi gidiyorsunuz eğer böyle giderseniz tahminimce en az 1.80 olursunuz. Sanırım ergenliğe biraz geç girdiniz ya da geç gelişiyorsunuz. Aynı durum bende de olmuştu hiç merak etmeyin. Eğer basketbol oynamaya devam ederseniz ve bu şekilde beslenmeye devam ederseniz daha çok uzarsınız.

      Sil
  48. sakal çıkınca boy uzaması durur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam bir şey söylemek çok zor. Bazı kişilerde sakal çıkınca boy uzaması durur bazılarında ise sakal çıksa bile boy uzaması devam eder.

      Sil
  49. bide boy uzama formülü kitabı çok pahalı yaa benim param yok ki.. içeriğini hangi egzersizler olduğunu biliyorsanız biraz bahsedermisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabın içerisinde boy uzatma egzersizleri var ve kitapta boyunuzu uzatmak için neler yapmanız gerektiği üzerinde duruluyor. Kitabın içeriğini ne yazık ki paylaşamam çünkü yasalara aykırı.

      Sil
  50. anladım pardon hocam.kendime bi program yaptım.sabah süt içiyorum.öğlen yumurta yiyorum ve basket oynuyorum 1 saat.5 dakika asılı kalıyorum.25 sağ 25 sol toplam 50 defa uzanabildiğim yere kadar zıplıyorum.yatmadan öncede süt ve yoğurt yiyorum.bana ne kadar faydası olur?yaza kadar 1,80 olur muyum?bu programda ilerlemem doğru mu sizce doğruysa hiç aksatmadan temmuz ağustos aylarına kadar sürdürücem.sabırlıda olucam.dalga geçiyolar ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstedikleri kadar dalga geçsinler onları aldırma. Hatta sen ne yaptığını neden onlara söylüyorsun ki? kendi yapamayacakları şeyi senin de yapamayacağını sanıyorlar. Programın iyi. Yaza kadar 1.80 olur musun olmaz mısın bilemem ama kesinlikle boyun uzar.

      Sil
  51. bide barfiks çekmek dediğiniz asılı kalmak mı yoksa kendini yukarımı çekcez napcaz? kusura bakmayın lütfen.çok soru sordum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki türlüsünü de yapın. Hem asılı kalın hem çekin.

      Sil
  52. doktora dediğim gibi gittim.basket oyna ve barfiks çek dedi.hangi besinleri tüketmeliyim dedim.farketmez dedi.inşallah 1,75 olcam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Protein ve kalsiyum ağırlıklı beslenmeye özen gösterin. 1.75'i geçersiniz merak etmeyin.

      Sil
  53. sakal çıkarma boy uzamasına engelmidir?çıktığı zaman boy uzarmı kalır mı?eğer uzamaya devam ederse sarımsakla sakal çıkarıcam ama ben sarışınım ve sarı sakal çıkmasını istiyorum ne yapmalıyım?arı sütü aldım.boy uzatır mı hangi besinle tüketmeliyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu soruları daha önceden de sormuştunuz. Ama yine de cevaplandıracağım. Sakal çıkıp çıkmaması boy uzaması hakkında bilgi vermez. Kimsinde sakal çıkınca boy uzaması durur kimisinde de boy uzaması devam eder. Kendi haline bırakın o zamanla çıkar. Arı sütü faydalı olabilir ancak fazla tüketirseniz kilo yapabilir. Protein ağırlıklı beslenmelisiniz(süt, yumurta, peynir, balık, tavuk, kırmızı et vb.)

      Sil
  54. kusura bakmayın size de çok soru sordum.arkadaşlar dalga geçtiği için sabırsızım.yoksa sabırlıyım.ben bu programı düzenli yapıcam.arı sütü 20 ml kadar fazla değil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun yok. Onlar istedikleri kadar dalga geçsin. Boyun uzadığı zaman görecekler. Programı düzenli olarak yap da dalga geçtikleri yanlarına kalmasın :)

      Sil
  55. abi sen neler yapacağımı bi daha söylermisin ? sabah öğle akşam bi program verirmisiniz?bide epifiz çekirdeği ne zaman kapanır?ben 17 yaşındayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Basketbol + barfiks + yoğurt, süt, peynir, balık, tavuk, kırmızı et vb. + düzenli uyku + SABIR

      Sil
  56. tamam abi sen bu kadar insana yardım ediyosan çok iyi birisindir kesin :) kaç razı almışsındır acaba :)

    YanıtlaSil
  57. Merhaba 16 yaşındayiım boyum 1.60 ama boyum hiç birden hızlı bi şekilde uzamadı uzarmı acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, evet büyük ihtimalle boyunuz uzar.

      Sil
  58. Bu arada kızımm devam eder yani uzamam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kız olduğunuz için biraz daha zor uzar boyunuz. Ekstra çaba gösterirseniz sizin için daha iyi olur.

      Sil
  59. abicim biberiye çayınıda kullansam olur dimi?haftada 1 gün, 6 ay boyunca :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla hiç bilmiyorum. Biberiye faydalı bir bitkidir ama bir yan etkisi olur mu bilemem. Kullanmadan önce doktora sorarsan daha iyi olur diye düşünüyorum.

      Sil
  60. zaten dr.ibrahim saraçoğlunun kürü :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İbrahim Saraçoğlu'nun söyledikleri genelde doğrudur. Deneyebilirsin tabii.

      Sil
  61. abi iki gün düzenli yaptım 1 cm kadar uzadım.çok sağol :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 günde 1 cm olmaz. Önceden yaptıkların 2 günde etki etmiştir diyelim biz ona :D eğer yaptıklarını yapmaya devam edersen zaman içerisinde daha iyi sonuçlar alacağına eminim :)

      Sil
  62. abi danone tüketiğim mi yararı olur mu? bi çocuk günde 12 tane yemiş 3 ayda 10 cm atmış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha :D :D 12 tane çok fazla ve her şeyin fazlası zararlıdır. Günde 12 tane olmasa bile 2-3 tane tüketirsen faydasını görürsün diye düşünüyorum. Tabii ki düzenli olarak tüketmelisin. 2 ay boyunca dene bakalım nasıl olacak.

      Sil
  63. tamam abi :D komik geldi dimi :D


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet :D düşünemiyorum her gün 12 tane danone yiyen bir insanı :D

      Sil
  64. abi süt içiyorum da hepsi aynı değil hangi marka içmeliyim acaba? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marka çok önemli değil ama tam yağlı süt içmeni tavsiye ederim. Hatta eğer mümkünse doğal süt iç :)

      Sil
  65. işte ben doğal sütleri sevmiyorum.tam yağlı içerim

    YanıtlaSil
  66. ben barfiks hareketimi mandalin ağacımınız 2 tane ince dalında asılarak yapıyorum abi bi problem olmaz dimi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vücudunun gerildiğini ve kaslarının çalıştığını hissediyorsan problem yok.

      Sil
  67. abicim kalıplı olmak için yani koydun mu oturtacak biri olmak için ne yapmalıyım sen bu işin uzmanısın bilirsin :D :D nasıl öğrendin bu bilgileri valla bravo :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kalıplıyımdır ve güçlüyümdür. Bunu da sadece basketbola bağlıyorum. Mesela basketbol oynarken fizik mücadelesinde benden daha kaslı birisi karşıma geliyor ancak ben onu çok rahat bir şekilde yeniyorum.

      Ben tamamıyla basketbola bağlıyorum güç işini. Sana tavsiyem patlayıcı kuvvetini geliştir(explosive power diye geçer) Vücut yağ oranını arttır ve kaslarını geliştir. Ayrıca güreş, savunma sporları ve güce dayalı sporlar sayesinde de gelişebilirsin. Etrafta, kas yapınca kendini herkül sanan insanlar var. Kas yapmak önemlidir ama asıl güç kendi içinden gelir.

      İnternette "patlayıcı kuvvet antrenmanları" "explosive power workout" gibi aramalar yaparak patlayıcı kuvvetini geliştirebilirsin. Kalıplanmak istiyorsan da yüzme ve basketbolu tek geçerim.(Güreş de etkili olur.)

      Sil
  68. abi ben basketbolu tek başıma oynuyorum ama sınav filan çekersem güçlü hissederimm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günde 50 tane ile başla. Her gün 5 tane arttır.

      Sil
  69. illa 11 de uykuda mı olmak gerekiyor abi toplam 8 saat uyusak aynı işi görmez mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. saat 11 ile 1 arasında büyüme hormonu salgılanıyor. Bu yüzden bu saatler arasında uykuda olmak lazım.

      Sil
  70. Merhaba ben daha öncede mesaj atmıstım prof.basketle ilgili dedikleriniz yapıp 3 cm uzadım 1.74 düm şuan 1.77 günde 3.5 saat basket oynadım her günde 1 2 bardak süt içtim düzenli olarak ta her gün 8 9 saat yattım :) devam edecegim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin için çok sevindim :) ayrıca bu kadar kısa sürede sonuç almanız da harika. Böyle devam edin çok daha faydasını göreceksiniz. Başarılar dilerim :)

      Sil
  71. abi yaa ben çarşamba günü egzersizlerimi yapcaktım.temizlikçi abla gelmiş eve annem beni gönderdi.kadın rahat çalışsın diye.o günü yapamadım.1 hafta düzgün düzenli yaptım dün yapamadım.nolcak şimdi sıfırdan mı başlıcam ben yoksa dün yapamadığımı bugünle birlikte yapsamda olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merak etme sorun yok. Bugün biraz daha sıkı sıkı çalışırsın. Mesela normalde 15 barfiks çekiyorsan bugün 25 tane çek. Yaptıklarını biraz arttır.

      Sil
  72. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  73. Kızım henüz 10,5 yaşında. 3 gün önce ilk kanaması oldu. Bu aşamadan sonra boyunun çok fazla uzayamayacağını söylüyorlar. Şu an 148cm. Kilo 53. Hemen zıplama ve germe hareketlerine başladık. Besin olarak yoğurt ve süte ağırlık verdik. Ayrıca yürüyüş yapıyoruz. Baba boyu 175,Anne boyu 168cm. İki yıl boyunca hızlı bir boy artışının spor ve beslenme ile mümkün olacağını öğrendim acaba doğrumu? Sizce 170 cm seviyelerine gelebilir mi? Günde en az iki kase yoğurt ve sabah ve yatmadan önce birer bardak süt yeterli mi? Evde zıplama ve esneme hareketleri yapıyoruz. Sizce yeterli mi? Ayrıca ilk kanamadan sonra boyunun en fazla 6-7 cm olacağı söyleniyor. Doğrumu? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba kızınız daha çok küçük :) tabii ki boyu uzar. Yapmayı düşündüğünüz şeyler çok güzel. Yaptıklarınız kesinlikle işe yarar ve kızınızın boyu uzar. Ancak daha hızlı ve etkili sonuç almak istiyorsanız size tavsiyem kızınızın basketbol, voleybol veya yüzme sporlarından herhangi birisini yapması. Ayrıca eve bir plates topu alarak da birlikte egzersiz yapabilirsiniz.

      Boy uzaması için sabır gereklidir eğer dediklerinizi yaparsanız ve sabırlı olursanız kızınızın boyu çok fazla uzayacak emin olun. Genetik faktörler iyi görünüyor. Yani 1.70 olabilir gibi duruyor ancak tabii ki biraz ekstra çaba gerekiyor bunun için. Eğer şehrinizde basketbol veya voleybol kulüpleri varsa kızınızı yazdırabilirsiniz inanın her konuda çok faydası olacaktır.

      Sil
  74. abi ben valla intihar edicem yaa. benim kuzen geldi 14 yaşında.3 hafta görmedim 3 haftada benim boyuma yetişmiş it ya.çok sinirlendim ağladım.napcam ben ya? boy otu kullancam kabak çekirdeği yağı da kullancam yeter bee

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen çok sabırsızsın çok. Bazıları erken uzar bazıları geç. Sen yapacaklarını yap gerisini akışına bırak. Uzarsın merak etme.

      Sil
  75. bu sitedekiler doğru mu uygulayayım mı http://uzatboyunu.blogspot.com.tr/2012/04/boy-uzatma-program.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önceden uyguladıklarına burada yazanları da eklersen daha iyi sonuçlar alabilirsin.

      Sil
  76. ben genlerimi hesapladım 170 olcakmışım zaten 1,69 um fazla uğraşmama gerek yok ki ama siz derseniz sen devam et daha uzarsın devam edecem. bide 7 haftada 10 cm uzatan video vardı size sormuştum sizde 10 cm olmaz ama faydası olur demiştiniz.onuda deneyebilir miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alakası bile yok. Hiç basketbolculara baktın mı? adamın boyu 1.98 ama babasının boyu 1.75 annesinin boyu 1.62. Onun da genetiği elverişli değildi ama çalıştı ve boyunu uzattı. Genetik boyunun uzamasına avantaj sağlar ama seni sınırlamaz. Benim babamın boyu 1.74 annemin boyu 1.60 ama benim boyum 1.81. Eğer sen çalışırsan boyunu uzatırsın. Yani devam etmeni öneririm. Ayrıca o videodaki yapılanları deneyebilirsin tabii ki.

      Sil
  77. abi ben kickboks hareketleri yapıyorum evde kendimi geliştiriyorum bi problem olur mu boy uzamamda

    YanıtlaSil
  78. https://www.youtube.com/watch?v=hvhe6Zrn44w

    abi bu gördüğünüz videoda 2:36 dakikada boy uzamasının en son 15 yaşında olduğunu söylüyor.sizce doğru mu ve bu videodaki kürü yaparsam 1,5 ayda uzarmıyım o kadar doktorun kendisine sordum cevap vermedi bi senden var hayır

    YanıtlaSil
  79. abi neden cevap yazmıyosun tamam bi daha soru sormucam

    YanıtlaSil
  80. abicim allah aşkına cevabımı alcam bi daha muhattap olmucam tamam mı hadi ocağına düştüm yaa

    YanıtlaSil
  81. Admin abi ya 15 yaşındayım 2 sene önce ergenliğe girdim boyum 183 kilom 92 190 ı bulurmuyum bide abi sağlık ocağında 183 metre ile 181 duruom hangisi gerçek

    YanıtlaSil
  82. kardeşim senin yaşın 15 ve 183 boyun var. 21 yaşına kadar da uzarsın senin boyun zaten uzun ben sen gibi olmak istiyom sen daha uzayabilirmiyim diyon şükür et haline senin yerinde olmak isteyen çok kişi var

    YanıtlaSil
  83. 1,90 rahatt olursun gibi geliyo bana :D

    YanıtlaSil
  84. Admin abi ya 15 yaşındayım 2 sene önce ergenliğe girdim boyum 183 kilom 92 190 ı bulurmuyum bide abi sağlık ocağında 183 metre ile 181 duruom hangisi gerçek

    YanıtlaSil