Sayfalar

26 Kasım 2013 Salı

Boy uzatma yolları

Boy uzatmak için uygulanması gereken belli başlı yöntemler vardır. Bu yöntemlerin kimisi doğal, kimisi ise tıbbi yöntemlerdir. Aşağıda bazı boy uzatma yolları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Boy uzatan yiyecekler ile beslenme

Kemik ve kas gelişimi için protein ve kalsiyum çok önemlidir. Kemiklerin ve kasların güçlenmesi ve gelişmesi demek aynı zamanda boy uzaması demektir. Yoğurt, süt, yumurta, peynir ve et gibi gıdalarla beslenirseniz boy uzaması için çok önemli bir adım atmış olursunuz.

İyi bir uyku

Yapılan araştırmalar doğrultusunda uykunun boy uzaması ile doğrudan ilişkisi olduğu bilimsel olarak açıklanmıştır. Yetişkinlerde günde ortalama 7, çocuklarda ise günde ortalama 8 saat uyku boy uzaması ve sağlık için çok önemlidir. Ayrıca gece uyunan uykunun, gündüz uyunan uykuya göre çok daha faydalı olduğu açıklanmıştır. Yani gece uykusu boy uzaması için çok önemlidir.

Boy uzaması için spor yapın

Spor yapmak, her türlü derde deva olmaktadır. Boy uzaması için spor yapmak çok önemlidir. Özellikle takım sporları ve bazı bireysel sporlar boyu uzatan önemli etkenlerdendir. Hiç düşündünüz mü neden basketbolcuların boyu hep uzun olur diye. Basketbolcular her gün antrenmana çıkarlar. Maçlarda zıplamaları, koşmaları, fiziksel temasa girmeleri yetmezmiş gibi bir de antrenmanlarda ter dökerler. Şuanda NBA'de oynayan en kısa oyuncunun boyu 1.75m'dir. En uzunu ise 2.20m civarlarındadır. Eğer boyunuzu uzatmak istiyorsanız kesinlikle basketbol, barfiks, yüzme, voleybol gibi sporlardan en az bir tanesini yapın.

5 yorum:

  1. süt ürünlerine daha bi abanmak lazımmış :D

    YanıtlaSil
  2. Evet süt ürünleri boy uzamasını olumlu yönde etkileyen en önemli faktörlerden birisi.

    YanıtlaSil
  3. ben 15 yasinda erkegim boyum 162 kilom 77 ergenlige girdim 185 olurmuyum

    YanıtlaSil
  4. Selam ben 15 yaşındayım boyum 1.67 Baba 1.80 olur annem ise 1.60 ben yazda biraz agırlık çalışdım boyum uzamadı. BİR DE OKULLA ILGILI OLARAK Günde 5-6 saat uyuyorum, amma boy uzatma egzersizi yapıyorum ve iyi besleniyorum.Sonrakı yillarda boyum 1.80 gençe bilir mi?

    YanıtlaSil
  5. Merhaba ben kızım boyum1.47 yaşım 13 basketbol ve diğer sporları sevmiyorum süt içmiyorum yoğurt yemiyorum yumurta yiyorum peynir biraz yiyorum boyum ne kadar uzar acaba ergenliğe girmedim

    YanıtlaSil