Sayfalar

20 Kasım 2013 Çarşamba

Barfiks ile boy uzaması

Boy uzamasına katkı sağlayan en önemli uygulamalardan birisi spor yapmaktır. Spor yaparak hem sağlıklı bir vücuda sahip olunabilir hem de boy uzamasına yardımcı olunabilir. Barfiks hem boy uzaması için hem de sağlıklı bir vücuda sahip olunabilmesi için yapılması gereken önemli bir spor faaliyetidir.




Barfiks, vücudu esneterek hem kasların gelişimini sağlar hem de kemiklerin uzamasını sağlar. Kemiklere olan olumlu etkisinden dolayı barfiks, boy uzatmak isteyenler için uygulanması gereken bir spor faaliyetidir.

İlk olarak barfiks çekmeye başlayacaksanız çekememeniz normaldir. Çünkü barfiks çekmeye başlamak zaman alan bir şeydir. Barfiks çekebilmek için öncelikle kolunuzdaki bir kıkırdağın gelişmesi ve sertleşmesi lazımdır. Bu da zamanla olacaktır.

Eğer barfiks çekemiyorsanız barfikse asılı kalın. İlk 3 gün 15-20 saniye asılı kalın. Diğer günlerde 5'er saniye artırarak devam edin. Bu sayede 2-3 hafta içerisinde rahat bir şekilde barfiks çekmeye başlayabilirsiniz.

Eğer her gün barfiks çekerseniz, boy uzatan yiyecekler tüketirseniz ve iyi bir uyku düzenine sahip olursanız boyunuzu uzatmak için çok olumlu adımlar atmış olursunuz.

890 yorum:

  1. Gunde 20tane barfix çekiyorum basket oynuyorum tenise gidiyorum ve havuza gidiyorum 15yaşındayım boyum 179 annem 158 babam 172 daha fazla uzar mıyım bu arada bol da sut içiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki uzar. Böyle giderseniz 22 yaşınızda 191-193 arasında olabilirsiniz. Ancak en az 184 olursunuz onu söyleyebilirim. Ayrıca sizi takdir ediyorum çok güzel şeyler yapıyorsunuz. En az 5 cm daha uzar boyunuz.

      Sil
  2. yardamçi ola bilirmisiniz be efendi ben 20 yaşimdayim benim boyüm kisa 1.60 bu yaşdan son barfikis çekersem boyüm uzaya bilirmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ahmet Bey, 20 yaşında olduğunuz için ne yazık ki barfiks boyunuzu uzatmaya yardımcı olamaz desek doğru olur. Uzatsa bile en fazla 1-2 cm uzatabilir. Benim size tavsiyem http://boyuzatmablogu.blogspot.com.tr/2014/02/boy-uzatma-formulu-kitab-ile-boyunuzu.html bu adresteki yazıyı bir okumanız doğrultusunda.

      Sil
  3. Boyum 171 babam 180 annem 160 gerdirme ve asilma hareketleri yapiyorum 15 yasindayim hafif sakallarda cikiyor boyum ne kadar olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boyun daha önce hiç bir anda uzadı mı? eğer uzadıysa fazla bir şey bekleme 174-175 civarı olursun ortalama. Ama henüz bir seferde 7-8 cm uzamadıysan boyun en az 1.79 olur diye düşünüyorum. Gerçi yaşın 15 boyun uzar daha merak etme :)

      Sil
    2. Evet bir seferde o kadar uzayamadim bu yaz bi 3-4 santim attim neler yapmam gerekir ek olarak bu arada tesekkurler

      Sil
    3. Daha çok zamanın var bu zamanı basketbol voleybol gibi sporları düzenli olarak yaparak ve süt, balık, peynir, yoğurt gibi gıdalar ile beslenerek değerlendirebilirsin. Basketbolun çok katkısını görürsün ayrıca balık yersen ve özellikle balık etinin siyah kısımlarını ayda 3-4 defa tüketirsen bunun sana çok katkısı olur. Daha 15 yaşındasın 21 yaşına kadar boy uzaması devam eder yani nerden baksan 5-6 yılın var.

      Sil
  4. Merhabalar, boyum 174 yaşım 18. Evde barfiks çubuğum var ancak tam tuttuğumda ayaklarım yere değiyor. Parka yakın yerde oturuyorum. Boyum biranda hiç uzamadı. Barfiks çubuğunda salıncak sallanışı yapıyorum 3-4 ayda 2 cm gibi bir gelişme kaydettim. Sizce barfikste ne gibi hareketler yapmalıyım ? Ayrıca sigara kullanıyordum bıraktım, 1 aydır içmiyorum. Ayrıca vücut geliştirme ( ağırlık olarak sadece dumbell ) boy gelişimini engeller mi ? Ve ne kadar uzarım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, yaşınız 18 ama hiç bir anda boy uzaması yaşamadınız öyle mi? çok tuhaf bir durum. Barfiks çekebilirsiniz + sallanabilirsiniz + farklı pozisyonlarda kendinizi kaldırabilirsiniz. Dumbell'ı oturarak kaldırıyorsanız boyunuzun uzamasına zararı olmaz ancak ayakta kaldırıyorsanız boyunuzun uzamasına olumsuz etki edebilir. 3-4 ayda 2cm uzamak 18 yaşına göre gayet iyi. Eğer iyi beslenirseniz ve barfiks + basketbol oynarsanız daha iyi sonuçlar alabilirsiniz. Ne kadar uzayacağınız konusunda net bir şey söyleyemem çünkü yaşınız boy uzaması için biraz büyük. Size tavsiyem uyguladığınız şeyleri 1-2 yıl boyunca düzenli olarak devam ettirmeniz. Bu sayede siz elinizden geleni yapmış olursunuz. Ayrıca sigarayı bıraktığınız için tebrik ederim sizi. Umarım bir daha başlamazsınız :)

      Sil
  5. yaşım 17 spor yaparak boyum 1 ay gibi bir sürede 3 cm uzadı daha uzarmı nasıl uzarım boyum tahmini kaç cm olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki uzar. Boyunuzun kaç olacağını bilemem ama 21 yaşına kadar boyunuz uzamaya devam eder.

      Sil
  6. Merhaba ben 15 yasindayim ve kızım.boyum 1.63 barfix yaparak boyumu kaç cm uzatabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba boyunun uzaması için zaman var ve boyunu çalışmana göre uzatabilirsin. Tahminimce 2-3 cm daha uzayabilirsin ama tabii daha fazla da uzayabilirsin.

      Sil
  7. merhaba ben 18 yaşındayım boyum 1.65 hergün en az 5 adet barfik çekiyorum boyum tahmini ne kadar uzar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, erkek misiniz yoksa kız mı? bunu bilmekte fayda var çünkü erkekler 22 yaşına kadar gelişmeye devam eder. 5 barfiks çok az. İyi beslenerek ve barfiks çekerek birkaç cm daha uzayabilirsiniz.

      Sil
    2. erkegim.azami kaç çekme faydalı olur

      Sil
    3. En az bi 15-20 tane çekerseniz faydasını görürsünüz.

      Sil
    4. eyvallah.tahmini 5 ay ya da daha kısa sürede degişimi görmem mümkün mü

      Sil
    5. Tabii ki. Dengeli ve sağlıklı beslenirseniz değişimi 4-5 ay içerisinde görürsünüz.

      Sil
  8. Merhaba ben lise 2 ye gidiyorum fakat boyum 1.66 annem 1.65 babam ise 1.76 daha fazla boyum uzarmi birde barfiks demiri alip calismalara basliycam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba alttaki yorumu da sizin yazdığınızı varsayarak aşağıya cevabımı yazdım.

      Sil
  9. Pardon annem 1.62 bn 1.63 üm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, sanırım yukarıdaki iki yorum da size ait. Kız mısınız erkek mi? her gün düzenli olarak 15-20 tane barfiks çekerseniz ve iyi beslenirseniz boyunuzun uzayacağını söyleyebilirim. Barfiksin yanına basketbol veya voleybol sporlarından bir tanesini eklerseniz boyunuzu daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzatabilirsiniz.

      Sil
  10. Merhaba ben 16 yaşındayim boyum 1.57 barfikse başladım haftada en fazla iki saat voleybol ve basketbol oynayabiliyorum çok da olmasa da düzenli besleniyorum sizce devam edersem uzar miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki uzarsınız. Kız mısınız erkek misiniz? eğer erkekseniz çok fazla uzayabilirsiniz ancak kızsanız erkekler kadar uzayamazsınız. Günlük olarak da barfiks çekmeyi denerseniz daha fazla katkısını görürsünüz yaptıklarınızın.

      Sil
  11. Kızım. Inşallah uzarım ya herkes uzarsin diyor ama hadi bakalım :) bu arada teşekkür ederim ilginiz için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için ben teşekkür ederim :) olumlu düşünürseniz, iyi beslenirseniz ve spor yaparsanız uzamamanız için hiçbir sebep yok :)

      Sil
  12. merhaba admin 13 yaşındayım boyum 1.55 47 kiloyum mekik şınav barfiks ipatlama gibi sporlar yapıorum bunlarn boya zararı olmas aksine yarrlı olur deilmi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, evet yaptığın egzersizler gerçekten çok güzel. Basketbol veya voleybol oynama şansın varsa o sporları da yapabilirsin gerçekten boy uzaması için çok faydalı olur. Yaptıkların boyunun uzamasını engellemez aksine boyunun uzamasına yardımcı olur.

      Sil
  13. Merhaba ben 16 yasındayim(erkegim) boyum 1.63 ama babam 175 felan ama hicbir spor ile ugrasmiyorum ugrasmadigim halde boyum uzarmi birde yasitlarima gore kisamiyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, evet boyunuz yaşıtlarınıza göre kısa. Babanızın boyu 1.63 olduğu için sizin boyunuz da uzar. Erkek olduğunuz için 21 yaşına kadar boyunuzun uzaması mümkündür ama spor yapmadığınız için ne kadar uzar bilinmez. Spor yapmazsanız boyunuz kendiliğinden az uzar ama basketbol veya voleybol oynarsanız ve iyi beslenirseniz boyunuz hem çok uzar hem de sağlıklı uzar.

      Sil
  14. Tesekkur ederim bir sorumdaha olcak yasitlarima gore biyum ve kilom ne kadar olmasi lazim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle geç yanıt verdiğim için özür dilerim. Boyunuzun en az 1.70 olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü yaşıtlarınıza baktığımda en az o boylarda olduklarını görüyorum ama bu sizin ergenliğinize bağlı bir şey. Siz bir anda uzayabilirsiniz. Kilonuzun da boyunuzla orantılı 2-3 kg daha az olmalı.

      Sil
  15. iyi günler 24 ekim 2001 doğumluyum boyum 1.73 basketbol oynuyorum barfikse başlamayı düşünüyorum sizce doğru bir karar mı ve boyum kaç olabilir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz 13 yaşındasınız yani çok gençsiniz ve boyunuz yaşınıza göre oldukça iyi. Basketbol oynamanız çook güzel umarım daha uzun yıllar oynarsınız. Barfikse başlamak güzel bir tercih günde 10-15 tane çekerseniz katkısı çok olur. Erkekler 21 yaşına kadar uzar bu yüzden boyunuz daha çok uzar. Basketbol oynamaya devam edin ve barfiks çekmeyi de ihmal etmeyin, boyunuzun yıllar içerisinde uzadığını göreceksiniz.

      Sil
    2. teşekkürler :)

      Sil
  16. 17 yaşındayım boyum 179 kalecilik yapıyorum düzenli süt içip zıplama hareketleri yapıyorum barfikse bu gün başladım boyum ne kadar uzar acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boyunuzun uzaması için daha 4 yılınız daha var. 4 yıl boyunca iyi beslenirseniz ve düzenli olarak spor yaparsanız tahminimce en az 1.83 olursunuz. Tabii bu biraz da size ve genlerinize bağlı. Çabanıza bağlı olarak boyunuz daha fazla uzayabilir.

      Sil
  17. Merhaba 8 temmuz 1999 dogumluyum boyum 162 doktoro gittim ve basketbol oyna dedi bn cumartesi ve pazar yada sadece cumartesi saat 9 da kalkip basketbol oynuyorum acaba boyum uzarmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, daha yaşınız küçük basketbol oynamak size çok büyük şeyler katar ve boyunuzu da uzatır. İyi beslenirseniz(süt-et-balık-yoğurt-yumurta-peynir gibi) ve düzenli olarak spor yaparsanız tabii ki boyunuz uzar. Ayrıca basketbol oynamayı alışkanlık haline getirirseniz size katkısı çok büyük olur.

      Sil
    2. Tesekkur ederim haftada 1 gun oynamam yeyerlimidir sizce

      Sil
    3. Haftada 1 gün az. Haftada 3-4 gün oynarsanız çok daha sağlıklı ve hızlı gelişirsiniz. Hem de zevkli bir hobi edinmiş olursunuz.

      Sil
    4. Evet hobi edindim ve 3 gun oynuyorum ve barfiks demirinde gunluk 15 sn asili kaliyorum ins uzarim ya bide babamin boyu 1.76 onun kadar olurum degilmi tekrar tesekkur ederim

      Sil
    5. Birde bana hep birden uzarsin 2 sene sonra atilir gidersin diyorlar birde sizin yorumunuzu alabilirmiyim?

      Sil
    6. Babanızın boyunu geçersiniz diye düşünüyorum. Ayrıca evet, doğru söylüyorlar. Ergenlik döneminde boy uzaması belli bir yaşta bir anda gerçekleşir. Daha sonra yavaş yavaş boy uzaması devam eder ve erkeklerde 21 yaşında durur. Yani sizin daha çok yolunuz var. Bu şekilde devam ettiğiniz sürece yani ergenlikte spor yaptığınız sürece ve iyi beslendiğiniz sürece boyunuz uzayacaktır emin olun. Sabırlı ve inançlı olun, güzel şeyler gelecektir :)

      Sil
    7. Gercekden çok güzel bir site acmissiniz. Babamin boyu 1.76 ins babam kadar olurum..

      Sil
    8. Çok teşekkürler :) babanızın boyunu geçeceğinize inanıyorum sadece biraz gayretli olun :)

      Sil
    9. Bugun ilkkez gitim baskete bacaklarim felan agridi belim iyi bisimi bu bide gunluk 1 saat oynuyomda yetermi acaba ogleden sonrada gideyim mi?

      Sil
    10. Bacaklarınızın ağrıması iyi bir şey çünkü daha önce basketbol oynamadığınız için oradaki kaslar çalışmamış ve gelişmemiş haldeydi. Basketbol oynayarak oradaki kasları, kemikleri ve bağları çalıştırmış oldunuz. Ben sizin yaşınızdayken günde 1.5 saat oynuyordum ama zaman ilerledikçe günde 2 - 3 saatlere kadar çıktı. Eğer şimdiden günde 2 saat basketbol oynamaya başlarsanız çok daha fazla verim alırsınız. Ayrıca okulda falan öğle tenefüsünde ve diğer tenefüslerde basketbol oynayabilirseniz de çok iyi olur. Tabii basketbol oynarken iyi beslenmek de şart. Günlük mutlaka süt, yoğurt, peynir yemelisiniz. Ayda 2-3 defa da balık yerseniz çok iyi olur. 4-5 yıl sonra boyunuz en az 12 cm uzadığında basketbolun katkılarını çok fazla görürsünüz :)

      Sil
  18. 16 yasında erkeğim boyum 165 futbol ve voleybol oynuyorum süt ve süt ürünlerini cok tüketiyorum elimden geldikce barfiks şınav ve mekik çekiyorum boyum uzar mı?? uzarsa ne kadar uzar??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet boyunuz uzar. Erkeklerde boy uzaması 21 yaşına kadar devam eder. Futbol bazı durumlarda boy uzamasını durdurabilir bu yüzden futbolu biraz azaltırsanız iyi olur. Bunun dışında gayet iyi gidiyorsunuz. İşin içine bir de basketbol eklerseniz tam olur.

      Sil
    2. benim boyum daha ne kadar uzar tahminen annem 150 babam 165 futbolu bıraktım oynamıyorum günde 1 saat voleybol oynuyorum ne kadar uzarım basketbol da oynarsam ???

      Sil
    3. Günlük düzenli olarak basketbol ve voleybol oynarsanız 4-5 ay içerisinde boyunuzun uzadığını görürsünüz. Boyunuz en fazla ne kadar olur bilinmez ama en az 1.72 olursunuz benim tahminimce. Daha fazla uzamak sizin çabanıza bağlıdır.

      Sil
  19. Merhaba boyun 1.59 kızım 15 yasindayim her gün düzenli olarak barfiks çeksem ve spor yapsam boyum uzayabilir mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, evet düzenli olarak barfiks çekerseniz ve spor yaparsanız boyunuzu uzatabilirsiniz. Tabii iyi bir beslenme alışkanlığına da sahip olmanız gerekmektedir. Özellikle balık - yumurta - süt - peynir ve yoğurt gibi hayvansal gıdaları bol bol tüketmelisiniz.

      Sil
  20. merhaba 16 yasındayım boyum 163 annem 158 babam 172 felan var futbol oynuyorum duzenlı olarak sut icersem uyku duzenım olsa ve barfıksle tahmını ne kadar uzarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, futbol oynamak boy uzmanızı durdurabilir. Size tavsiyem futbolu en aza indirmeniz ve basketbol, voleybol gibi sporlar yapmanız. İyi beslenerek ve düzenli olarak barfiks çekerek 4-5 yıl içerisinde ideal boyunuza ulaşabilirsiniz.

      Sil
    2. futbol nasıl boy uzamasını engellıyor :( ben klube gıdıyorum ve hayalım futbolcu olmak :(

      Sil
    3. Futbol oynamayan erkekler 21 yaşına kadar uzayabiliyorken, düzenli olarak futbol oynayan erkekler 17-18 yaşına kadar uzayabiliyor. Ama siz futbolcu olmak istiyorsanız mutlaka futbola devam etmelisiniz. Bunun yanında ip atlayabilirsiniz, barfiks çekebilirsiniz ve ara sıra basketbol oynayabilirsiniz. Bunları yaparak da boyunuzu uzatabilirsiniz.

      Sil
  21. merhana ben 15 yaşındayım kızım boyum 1.50 ergenliğe girdiğimden beri hızlı bou uzaması olmadı aynı kaldı boyum düzenli beslenmiyorum barfix ve yeme düzenini değiştirirsem 1.65 olabilirmiyim acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Yaşınız biraz ilerlemiş ama düzenli beslenirseniz ve spor yaparsanız boyunuzu uzatabilirsiniz. Daha öncesinde ergenliğe girdiğinizde boy uzaması olmamış olması güzel çünkü bu sizin boyunuzun uzayacağını gösterir. Voleybol, basketbol, barfiks gibi sporları yaparak ve et, süt, peynir, yoğurt, balık gibi gıdalarla beslenerek boyunuzu rahatlıkla uzatabilirsiniz. 1.65 olabilir misiniz bilemem ama boyunuz yeterince uzar.

      Sil
  22. merhaba benim yaşım 12 boyum 163 erkeğim sizce boyum iyimi barfiks çeksem çok faydası olurmu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Evet boyunuz ideal. Barfiks çekerseniz tabii ki katkısı olur. Size tavsiyem bu yaştan itibaren bol bol süt için, balık, yoğurt, peynir ve et yiyin. Ayrıca düzenli olarak basketbol oynayın. Bu sayede kesinlikle boyunuz çok iyi yerlere gelir.

      Sil
  23. 15 yaşındayım (kız) 150yim boyum pek atmadı barfikse asılı kalmakla uzama sansım varmı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki uzama şansınız var. Özellikle daha boy atması olmadıysa daha uzarsınız. İyi beslenin ve spor yapın ardından yapmanız gereken tek şey beklemek :)

      Sil
  24. Mrb yaş 26 boy 1.60 sadece 2 cm ihtiyacm var 25 günde barfiks,esneme egzersizleri ve düzenli beslenme ile bu mümkünmüdür acil cvplanrsanz cok sevinirim cok tskler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ergenlik yaşını geçmişsiniz ama dediklerinizi yaparsanız 2 cm uzayabilirsiniz. Ancak ne kadar zaman alır bilemem.

      Sil
  25. Merhaba ben 14 yaşında kızım boyum 162 cm 1 yıl önce de 162 cmdi Boyum fazla uzarmı acaba bu arada ergenlige gireli 2 yıl oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, boyunuz uzar tabii ki. Ayrıca iyi beslenirseniz ve egzersiz yaparsanız boyunuzu daha fazla uzatabilirsiniz.

      Sil
    2. Tşkkür ederim amma söylüyorlar ki 2 yılda boyun çok uzadı fazla uzamaz bu doğrumu acaba??

      Sil
    3. Evet, ergenlik zamanında bir seferde çok fazla boy uzaması olur ve bundan sonra boy uzaması yavaşlar. Artık boy uzamanız yavaşlamış durumda ancak eğer spor yaparsanız ve iyi beslenirseniz boyunuz uzar.

      Sil
    4. Pardon peki boyum en fazla kaç sm uzar?? Şimdiden teşekkürler

      Sil
    5. Boyunuzun kaç cm uzayacağını bilemiyorum. Eğer siz hiç çaba göstermezseniz boyunuzun uzayacağını sanmıyorum. Basketbol veya voleybol oynayıp, iyi beslenirseniz ve düzenli olarak uyursanız boyunuz uzar ama ne kadar uzayacağını bilemem.

      Sil
  26. Pardon Barfiks asılı kalmamla boyum uzarmı????? Uzarsa kaç aya uzar Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, barfiks demirine asılı kalmak boy uzamasına yardımcı olabilir. Önemli olan bunu bir alışkanlık haline getirip düzenli olarak yapmaktır. Günde 20 barfiks çekerseniz ve belli bir süre asılı kalırsanız boyunuz uzar. Ne kadar sürede uzar bilinmez ama kesinlikle faydalı olur. Barfiks ile birlikte iyi beslenerek daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.

      Sil
  27. Merhaba ben Emre 22 aralikta 16 yasima giricem lise 2 ye gidiyorum boyum 168 haftada 3 ya da 4 gün basket oynamaya gidiyorum sürekli zipliyorum barfiks cekiyorum süt ürünlerini tuketiyorum babam 173 annem 155 boyum uzar mi ne kadar uzar simdiden tesekkurler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Emre. Boyun daha önce bir anda uzadı mı? eğer uzamadıysa daha boyun çok uzayacak demektir. Eğer daha önceden bir anda boy uzaması olduysa bile hala boyunun uzaması için önünde yıllar var(Erkek olduğun için 21 yaşına kadar boyun uzar.) Yaptığın şeyler çok güzel özellikle basketbol oynamak ve iyi beslenmek çok önemli. 3 yıl daha bu söylediklerini yaparsan birçok kişiden daha uzun birisi olabilirsin :) yani merak etme uzayacaksın :)

      Sil
    2. Evet 8.sinifta 154 dum 9. Sinifta 164 oldum suan 168 im ama en az 175 olmak istiyorum her gece süt iciyorum arttirmam lazim mi yoksa yeterli midir sizce cok tesekkur ederim cevaplariniz icin :)

      Sil
    3. Aslında gayet iyi gidiyorsun. Basketbol oynuyorsun ve süt içiyorsun. Ayda 2-3 defa da balık yersen ve bunu düzenli olarak 3-4 yıl devam ettirirsen 1.75'i geçersin emin ol :)

      Sil
  28. Merhaba 2001 doğumluyum boyum 1.60 civarı Süt iciyorum yogurt felan ama basketbol ve yuzme yapamiyorum hatta ziplamam bile iyi degil sagligim icin cunku sakatligim var ama barfix cekecegim ne kadar uzarim erkegim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, umarım sakatlığınız geçer. Düzenli olarak barfiks çekerseniz kesinlikle faydasını görürsünüz. Daha önünüzde uzuuun yıllar var yani daha boyunuz çok uzar. Beslenmenize de bu şekilde dikkat etmeye devam edin. 4 yıl boyunca bu şekilde yaşamaya devam ederseniz emin olun boyunuz sağlıklı bir şekilde uzayacaktır.

      Sil
  29. Merhaba yaşım 13 ve erkeğim.Boyum 1.58 babam 1.81 annem 1.56.Troitim yok.Nerdeyse hergün basket oynuyorum ve hergün 1 bardak süt ve 1 kase doğal yoğurt yiyorum(özen gösteriyorum).Barfiks çubuğu almayı düşünüyorum.Babam bende eskiden senin gibiydim birden boy attım diyor ama ne kadar doğru. :D
    Acaba babamın boyuna yetişir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Mert. Daha yaşın 13 yani boyunu uzatmak için önünde daha 8 yıl daha var :) baban doğru söylemiş. Ergenlik çağında bir anda boy uzaması gerçekleşir ve o boy uzamasından sonra çabana bağlı olarak boy yavaş yavaş uzamaya devam eder. Eğer dediğin gibi her gün basketbol oynarsan ve iyi beslenirsen babanın boyunu geçebilirsin. Ama şöyle söyleyeyim, boy uzaması bir günde ya da birkaç ayda gerçekleşen bir şey değildir. Düzenli olarak 4-5 yıl boyunca bu yaptıklarını yaparsan hem boyun uzar hem de güzel bir vücuda sahip olursun.

      Ben de basketbol oynuyorum ve katkıları saymakla bitmez.Sana tavsiyem basketbolu sadece boy uzatmak için oynama basketbolda kendini geliştir ve sürekli oynamaya devam et. Zaten günlük olarak süt içince ve iyi beslenince boyun elbette uzayacaktır. Mesela ben 8.sınıftayken basketbol oynamaya başlamıştım boyum 1.58'di 12.sınıfa geldiğimde boyum 1.82 olmuştu. Yaptığım tek şey ise her gün okulda basketbol oynamaktı :) ayrıca yazın da basketbol oynardım. Yani sana tavsiyem kesinlikle basketbolu bırakma ve iyi beslenmeye devam et. Sonuçları yıllar içerisinde alırsın...

      Sil
    2. Gerçekten teşekkürler...

      Sil
    3. Yorumun için ben teşekkür ederim :)

      Sil
  30. merhaba öncelikle ben lise 2ye gidiyorum boyum geçen sene yani lise 1deyken 1.58di şu anda 1.63 barfiks çekiyorum aslıalıyorum hafta sonları basket oynuyorum biderde Her sabah okula gitmeden önce 1 bardak süt içiyorum yaşıtlarıma göre boyum kısa biliyorum ama ben annemede soruyorum hiç birden boy attımı diye atmadın diyolar birden boy atarmıyım kısacası uzarım demi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Tabii ki uzarsın :) daha 10.sınıfa gidiyorsun ve önünde daha uzun zaman var. Bu zamanını basketbol oynayarak geçirirsen ve iyi beslenirsen boyun uzar. Sana tavsiyem basketbol oyna, balık ye, süt iç ve yoğurt ye. Düzenli olarak bunları yaparsan birkaç yıl içerisinde hem vücudunun atletik bir yapı aldığını görebilirsin hem de boyunun uzadığını görürsün. Ama sakın acele etme. Boy uzaması sabır işidir. Sabırlı olmayıp, çabalamaktan vazgeçersen yaptıkların boşa gider. Lisenin sonuna kadar bu şekilde devam et yani basketbol oyna ve süt iç. Değişimi görünce iyi ki basketbol oynamışım diyeceksin :)

      Sil
    2. Tesekkur ederim simdi basketbol oynuyorum her sabah 1 bardak sut iciyorum barfiksim var bunlarin yani sira uyuma alisakanligim nasil olmali ben 11 veya 11:30 da yatiyorum sabah 7 de kalkiyorum yani yeterlimi uykum burde bizim sulalede, ailede kisa yok bir dayim kisa diger dayimda uzun kisa olan dayima cekmis olabilirmiyim babamda uzun sabırlı olacagım tesekkur ederim

      Sil
    3. Büyüme hormonu gece saat 11 ile 1 arasında salgılanır. Yani bu saatler arasında kesinlikle uyuyo olman gerekir. Genlere o kadar takma. Basketbolculardan babaları 1.70 olanlar var ama kendileri 2.05 civarı. Sen kendi çabanla boyunu uzatmaya bak. Eğer ki ailedeki uzun kişilerin genlerine çektiysen daha kolay uzarsın ama genlerim kötü diye hiç çabalamamak olmaz. İnan kendine yapabilirsin. Yeter ki düzenli basketbol oyna, beslen ve iyi uyu.

      Sil
  31. merhaba erkeğim 2000 doğumluyum 150-155 boy ve 47 kloyum annem kısa babam 17 var gnelde aileler kısa ve genetik olarak kötü şu ana kadar çok uzamadım barfiks mekik deniyorum boyum uzar mı uzaması için ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba genetik faktörlerin aleyhinize olması kötü olmuş. Daha boyunuz uzamadıysa daha boyunuzun çok uzayacağını söyleyebilirim. 21 yaşına kadar uzayacaksınız ve ayrıca ergenlik çağını iyi değerlendirirseniz birçok kişiden uzun olabilirsiniz. Yapmanız gereken şey basketbol oynamak, iyi beslenmek(süt-peynir-yoğurt-balık-tavuk vb.) ve iyi uyumak. Boy uzaması yıllar içerisinde gerçekleşir bu yüzden sabırlı olmalısınız ve uyguladığınız her şeyi düzenli olarak yıllar boyunca yapmalısınız. Şu anda 9.sınıfa gittiğini düşünürsek 12. sınıfın sonunda boy uzaman yavaşlamış olur. O zamana kadar ne kadar çok basketbol oynarsan ve ne kadar iyi beslenir, uyursan senin için o kadar iyi olur.

      Sil
  32. Merhabalar.
    Ben 18 yaşıma yeni girdim. Boyum 1.73 kilom 67. 3 Gün boyunca dambıl çalıştım ama oyle abartılcak gibi değil 5-10 dk. Dün de barfiks demiri aldım cok amaclı şınav - arka kol - mekik gibi şeyleride yapabılıyorsun. 20 dk da onunla ugrastım daha dun almam ve 20 dk yapmama ragmen kol kaslarımda gözle görülür bir buyume fark ettim ve çok daha sert sıkmama gerek kalmadan.Acaba boyum uzar mı uzasa ne kadar uzar ? kaslarım gibi hızlı olur mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Bu yaştan sonra ne yazık ki boyunuz çok zor uzar. Duruşunuzu düzelterek ve çeşitli esneme hareketleri ile 1-2 cm uzayabilirsiniz ama daha fazla uzamanız zor. Kaslar dediğiniz gibi 1 günde gözle görülür şekilde büyümez. Yanlış gördünüz galiba. Boy uzaması kas gelişmesi gibi olmaz. Boy uzaması, kas gelişiminden çok daha yavaş olur. Size tavsiyem http://goo.gl/3yaRPY bu adresteki kitaba bir göz atmanız. Boy uzaması yavaşlamış kişilere bile 7 cm uzama garantisi veriyor.

      Sil
  33. Merhaba bu yorumu gorurmusunuz gormezmisiniz bilemem ama ben genede soyleyyim ben 16 yasimdayim 172 boyum var 1. Barfiks cekiyorum biraz cekiyorum sonra asılı kalıyorum bu yardımci olumu boy uzamada 2. Şinav ve mekik cekiyorum duzenli olarak bu boynuzamasina enge olurmu bu sorulara cevap verirseniz sevinirm :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Berkay, 16 yaşındasın ve önünde boyunu uzatmak için 2 etkili yıl, 3 etkisiz yıl var. Yani toplam 5 yılın var. 18 yaşına kadar boyunu hızlı bir şekilde uzatabilirsin. 18 yaşından 21 yaşına kadar da boyun yavaş yavaş uzar ve yerine oturur. 1.soruna cevap verecek olursam, barfikse asılı kalmak boyunun uzamasına yardımcı olabilir ama sana tavsiyem barfiks çekmen doğrultusunda. Tabi asılı kalsan da faydasını görürsün ama çekersen daha fazla faydalı olur. 2. Sorunun cevabı ise, şınav ve mekik boy uzamasını engellemez. Sana tavsiyem basketbol oyna, iyi beslen ve düzenli uyu. Boy uzamasında en önemli nokta düzendir. Düzenli şekilde basketbol oynayıp, barfiks çekip, iyi beslenip, düzenli uyursan boyunu yıllar içerisinde sağlıklı bir şekilde uzatabilirsin :)

      Sil
  34. Zaman ayırıp cevap verdiniz çok tesekkur ederim. Benim basketbol oynayacak zamanim yok okuldan 6 da geliyorum eve o yuzden zaman kalmiyor ama son 2 haftadir duzenli olarak barfiks cekiyorum ve zipliyorum ve birde sinav ve mekik cekiyorum. Tabi size boyum ne kadar uzar diye sormayacagim sonucta hic birimiz kahin veya muneccim degiliz size soracagim soru ise su evde ip atlasam ve duzenli olarak barfiks 11 de yatsam her gun ve ziplama sinav ve mekik ceksem boyumun uzamasi hizlanir mi ? Ve birde ben sigara iciyorum bunun bir etkisi olurmu olumsuz yonde? Teskkur ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İp atlamak kesinlikle çok faydalı olur. İp atlayarak hem kas gem de kemik gelişimini hızlandırırsın. Tabii bir de iyi beslenmelisin. Sigaranın boy uzamasına olan etkisi hakkında bilgim yok ama sigara genel olarak zararlı bir madde boy uzamasına karşı hiç bilinmeyen bir zararı olabilir...

      Sil
  35. merhaba benim yaşım 16,5 boyum 172 haftada 3 gün her günü 1 km olmak üzere toplam 3 kilometre yüzüyorum.günde 20 tane barfiks çekiyorum 1.5-2 dk demire asılı kalıyorum yalnız demir sıçrayınca uzanma mesafesinde değil ayaklarımı çaprazlayıp asılıyorum.asılma hareketinde de böyle bir fotoğraf görmüştüm zaten.ayrıca arada ipte atlıyorum günde yarım litre süt içiyorum babamın boyu 178 daha uzar mıyım acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptıklarınız tek kelimeyle harika. Tabii ki uzarsınız. Böyle bir hayatınız olduğu için sizi tebrik ediyorum. Daha önünüzde uzamak için zaman var eğer böyle devam ederseniz çok uzarsınız.

      Sil
    2. Teşekkür ediyorum peki aynen boyle devam edersem tahmii birşey söyleyebilmek mümkün MÜ 180 e yaklaşabilir miyim yıllarca 21 e kadar böyle devam etsem ?

      Sil
    3. Tabii ki yaklaşırsınız hatta 1.80 geçersiniz diye düşünüyorum. Daha önceden hiç bir anda en az 6-7 cm'lik boy uzaması oldu mu?

      Sil
    4. yok hiç hatırlamıyorum yani çevremdende hiç bi anda uzadığımı söyleyen olmadı ''ooo enes boy atmışsın''lafını da hiç duymadım :D bilmiyorum bu iyi bişey mi ama kendimde şahit olmadım hiç. 1.5 yıl içinde 3-4 cm falan uzadım babam benim yaşımdayken 175 falanmış sonradan 3-4cm daha uzamış ama bu beni şüphelendiriyo neden babamın boyunda değilim şuanda diye ama hep normal büyüdüm hiç bi anda boy atmadığıma eminim diyebilirim.hatta 6-7cm bir anda hiç uzamadığıma çok eminim.

      Sil
    5. O zaman kesinlikle 1.80'i geçersiniz. Çünkü ergenlik döneminde insanlar bir seferde boy atar ve o boy uzamasından sonra 21 yaşına kadar yavaş yavaş boy uzar. Sen hem boy atmamışsın hem de daha önünde 5 yıl var. Hatta belki 1.90'a bile yaklaşırsın :)

      Sil
    6. Peki son bir soru soruyorum çok meşgul ettim ama kusura bakmayın :)) Diyelim ki ben farkına varmadım ama aylar içinde 5-6 cm uzamış olsun boyum öyle varsayalım yani bir anda uzama olduğunu kabul edersek tahmini 180 i geçer mi ? [her ihtimali göz önünde bulundurmak istiyorum :))]

      Sil
    7. Yine de geçer. Çünkü yaşam tarzınız çok iyi. Bu yaşam tarzını 21 yaşına kadar sürdürebilirseniz hem vücudunuz muhteşem bir görünüme sahip olur hem de boyunuz uzar. Tabii dengeli beslenmeyi ve düzenli uyumayı unutmamak gerekir. Yani merak etmeyin her ihtimalde boyun uzar ve tahminimde 1.80'i geçersin :)

      Sil
    8. Peki çok teşekkürler inşallah bu blog yerinde dururda gelişimleri size aktarırım :) Iyi Akşamlar diliyorum :)

      Sil
    9. Ben teşekkür ederim iyi akşamlar :)

      Sil
  36. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  37. merabalar benim yaşım 16 boyum 1.67 ve futbol oynuyorum bacaklarım kas oldu ama boyumun uzamasını istiyorum nasıl uzatabilirim ne yemeli neler yapmalıyım....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, 16 yaşında olmanız boyunuzu uzatmanız için bir avantaj. Daha boyunuzu uzatmanız için önünüzde zaman var. Size tavsiyem biraz basketbola ağırlık vermeniz. Basketbol veya voleybol oynarsanız size büyük katkı sağlar. Ayrıca ip atlamak ve barfiks çekmek de çok faydalı olur.

      Günlük olarak yumurta, süt, peynir ve yoğurt tüketirseniz ve bunu alışkanlık haline getirirseniz boyunuzu uzatabilirsiniz. Daha önceden hiç bir anda 6-7 cmlik boy uzaması olmuş muydu? eğer olduysa işiniz biraz zor.

      Sil
  38. Merhaba 1999dogumluyum boyum165 sut et balik yumurta ile besleniyorum basketbol oynuyorum babam178 ben babam kadar olurmuyum boyum kac cm uzar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, 1999 doğumlu olduğunuz için boyunuzu uzatmak için önünüzde uzun bir zaman var. Yaptıklarınız çok güzel. Altta barfiks çekip ip atladığınızı da yazmışsınız. Eğer bu şekilde 2-3 yıl boyunca devam ederseniz babanızın boyunu rahatlıkla geçebilirsiniz. Şimdiden başarılar dilerim :)

      Sil
  39. Barfixde cekiyorum gunde 50 tane sabah ogle aksam ip atliyorum yorumunuzu bekliyorum kac cm

    YanıtlaSil
  40. Merhaba ben daha öncede soru sormustum size fakat kafama bir soru takildi büyüme hormonları ile ilgili ben pencere kenarında yatiyorum kardesimde sol tarafta işigi kapatip yatiyorumda pencereden ay isgi gibi isik geliyor ama az geliyor bu büyüme hormonları ile ilgili bir sorun acabilirmi. Birde kardeşim yasitlarina gore uzun 11 yasinda 150 kız ben 16 yas 165 erkeğim pencereden gelen isik kardesimin büyümesini de etkileri ama uzun olduğu icin etkilemedi diye düşünüyorum birde sizin yorumunuzu alabilirmiyim . hafifden sesinde kalinlasti ses kalinlasmasi uzamaya bir sorun degil demi. Tesekkur ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, kardeşiniz ergenlik çağına adım atıyor bu yüzden sesi kalınlaşıyor. Ergenlik çağında boy uzaması hızlanır bu yüzden kardeşinizin boyu uzun ve daha da uzayacak. Ay ışığının herhangi bir etkisi olup olmadığını bilmiyorum ve ay ışığının boy uzamasına etki edeceğini düşünmüyorum.

      Sil
  41. yaşım 17 boyum 1,73 sizce egzersiz + iyi beslenirsem +uykumu alırsam 180 i geçebilirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dediklerinizi yaparsanız boyunuzun uzayacağını garanti edebilirim ancak 1.80'i geçermisiniz bilemem. 17 yaşında olduğunuz için boyunuzu uzatmanız artık çok da kolay değil. Ama siz çok sıkı çalışırsanız(her gün en az 2 saat basketbol + iyi beslenme + düzenli uyku) belki de 1.80'i geçersiniz

      Sil
    2. teşekkürler tavsiyeniz için :)

      Sil
    3. Yorumunuz için ben teşekkür ederim :)

      Sil
  42. Merhaba ben 18 yaşındayım ve 1.70 boyum var erkeğim boyumun uzamasini istiyorum ama skolyozum var yani omurilikte eğilme var 30derece bu boyumun uzamasina ne kadar engel olur boy uzatma takviyesi alsam ve barfikse agirlik versem uzaya bilirmiyim en azindan 5-6cm daha uzamak istiyorum bu arada 5yil kadar karate kickbox calistim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Omurganızdaki eğikliği gidererek daha uzun görünebilirsiniz. Yaşınızdan dolayı boyunuzu uzatabileceğiniz pek bir yöntem yok gibi duruyor. Bu yaştan sonra boyunuz 3-4 cm ya uzar ya uzamaz. Size tavsiyem bir fizyoterapiste gitmeniz ve bu eğikliği düzeltmek için elinizden geleni yapmanız.

      Sil
    2. Omirilik)gelisimini durdurmus dedilr bana ameliyatla duzelir dedider ameliyat alursam)uzarim)ama ameliyata gerek duymuyolar hem gazla bi egrilik yok)diyolar hemde riskli)bi amaliyat oldugu icin)ama yinede egikligi spor yaparak)duzeltmeye caliscam yuzme onerdilerdi

      Sil
    3. Evet yüzme ve fitness çok faydalı olur. Doktor kontrolünde eğriliği düzeltirseniz biraz daha uzun görünebilirsiniz.

      Sil
  43. merhaba 23 kasım 2001 doğumluyum 1.60 boyum var hergün düzenli barkfiks yaparsam ne zamanda kadar uzar boyum ve taminen kaç cm uzar :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ben sizin yaşınızdayken boyum 1.58'di şu an ise boyum 1.83. Yani demek istediğim şey merak etmeyin boyunuz uzar. Ben sizin yaşınızdayken basketbol oynamaya başlamıştım. Her gün en az 2-3 saat basketbol oynardım. Size de basketbolu şiddetle tavsiye ediyorum.

      18 yaşınıza kadar spor ile uğraşırsanız, düzenli uyuyup iyi beslenirseniz boyunuz sağlıklı bir şekilde uzar :)

      Sil
  44. Merhaba yaşım 18 boyum 1.75 omega 3 aldım düzenli olarak onu kullanmaya başlıcam basket oynuyorum ve barfiks çekiyorum günlük olarak ip atlıyorum boyum uzarmı acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bu şekilde devam ederseniz boyunuz uzayabilir. Ancak 18 yaşında olduğunuz için boyunuzun uzaması biraz zor. Bu yaştan sonra uzarsınız ancak çok fazla değil.

      Sil
  45. Basket yerine trampolin alıp hergün zıplasammı bilemiyorum yanıtınızı bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trambolin hiçbir işe yaramaz sadece zevklidir. Basketbol oynamanızı tavsiye ederim.

      Sil
  46. Ve son olarak barfiks , mekik şınav egzersizlerinimi yoksa basketbolumu tavsiye edersiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Basketbol hepsine bedel ama hepsini yaparsanız daha iyi katkı alırsınız.

      Sil
  47. anladım peki 18 yaşından sonra halen boy uzarmı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzar ama diğer yaşlara göre çok yavaş ve az uzar.

      Sil
  48. 19 yasinda bi bayanin barfiks cekerek boy atmasi mumkunmu

    YanıtlaSil
  49. Merhaba 24 yasindayim boyum 1.67 ve yazismalarda bayan mi erkek mi diye de bilgi istenmis bayanim. boyumun uzama ihtimali var mi? basketbol bu anlamda ne kadar etkili olur? basketbol mu barfiks mi? bunun disinda da bir sey onerir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba 24 yaşında olduğunuz için artık boyunuzu uzatmak çok zor. Basketbol her türlü konuda size yardımcı olur. Hem vücudunuzu güzelleştirir hem kemiklerinizi güçlendirir hem de esneklik kazandırır. Ancak yaşınız 24 olduğu için ne yazık ki hiçbir spor boyunuzu uzatamaz. Size tavsiyem duruş düzeltme ve esneme hareketleri ile duruşunuzu düzeltmeniz. Bu sayede biraz daha uzun görünebilirsiniz.

      Sil
  50. Merhaba boyum 1.64 kilom 58 17 yasındayım annemın boyu 1.63 babamın 1.73 sakallarım cıkmadı ve yaklasın 1,5 yıldır boyum hiç uzamadı ne yapmam lazım basket vsvs oynadım hiç boyum uzamadı lütfen yardım edin ne yapmama lazım????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1,5 yıldır boyunuz hiç uzamadıysa 1,5 yıldan önce hızlı bir şekilde uzamış olabilirsiniz ya da önümüzdeki zamanlarda hızlı bir şekilde boyunuz uzayacak demektir. Size tavsiyem basketbol oynamaya devam edin, iyi beslenin, düzenli uyuyun ve sabırlı olun. Yaptığınız her şey 1-2 yıl içerisinde etkisini gösterecektir.

      Sil
  51. Birde ayağım yere değdiği halde barfiks cekersem boy uzamama yardımcı olurmu kapı arasında???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barfiks çekerken bacaklarınızı yukarı çekerseniz daha faydalı olur.

      Sil
  52. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet büyük ihtimalle ergenliğe geç girmişsinizdir. Size tavsiyem basketbol oynamanız. Günde 3 saat olmak üzere haftada 3-4 gün basketbol oynarsanız ve protein ağırlıklı beslenirseniz sizin için iyi olur. Tabii uyku düzenine de dikkat etmen lazım. Günde 30-40 barfiks yeterli olabilir. Maksimum verim almak istiyorsan kesinlikle basketbol oyna. Ayrıca boy uzaması birkaç haftada olacak bir şey değildir. 6-7 ay sonunda etkisini yavaş yavaş göstermeye başlar. Yani sabırlı olmalısın.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Boyunuzun ne kadar uzayacağını bilemem ama yaptıklarınızın mutlaka faydası olur.

      Sil
  53. Merhabalar ben 19yasındayım barfıkse baslamayı dusunuyorum+kasları esneten hareketler yapmayı dusunuyorum haftada bırgun balık yesem ve hergun sut ve sut urunlerı tuketsem uyku duzenı ayarlasam kac cm uzarım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba 19 yaşınızı geçtiğiniz için boyunuzu uzatmanız çok zor. Bu saatten sonra duruşunuzu düzelterek daha uzun görünmeye çalışabilirsiniz. Söylediklerinizi yaparsanız tabii ki faydası olur ama ne kadar uzarsınız bilemiyorum.

      Sil
  54. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  55. Merhaba,

    16 yaşındayım ve kızım. Yaklaşık bir aydır, her gün bacak esnetme egzersizleri, toplamda 2-3 dk barfikste asılı kalma, sanki basket atar gibi trambolinde zıplama ve beslenmeme de büyük ölçüde dikkat ederek 1 cm den fazla boy kazandım ancak esnetme egzersizleri de yaptığım için kalıcı bir boy mu, bilmiyorum.Şuan 163'üm. Babam 168, annem 160 ancak dedem baya uzun (1 80 civarı) ve erkek kardeşim de yaşına göre oldukça uzun. Yorumları okudum, boy artışım biranda olmadı. Ergenliğe girdiğim dönemden beri düzenli olarak her sene uzadım. Sizce bu yaptıklarımla 1.68 lik bir boy kazanabilir miyim? Ya da başka neler yapabilirim? Şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba 1.68 boyunuz olur mu bilemem çünkü anne ve babanızın boyuna yakınsınız. Bazı kişilerde bir anda boy uzaması yerine yavaş yavaş boy uzaması olur. Yaptığınız şeyler gerçekten çok güzel ve boyunuzu çok hızlı bir şekilde uzatmışsınız.

      Trambolinde zıplamak size çok fazla şey katmaz. Boy uzaması için zıpladıktan sonra sert zemine düşmeniz gerekmektedir. Bu yüzden size basketbol veya voleybolu öneririm. Eczanelerde d vitamini ve balık yağı satılmaktadır. Bu tür takviyeleri kullanabilirsiniz. Ancak almadan önce doktora danışmanızı tavsiye ederim.

      Bu yaptıklarınızla boyunuzu uzatırsınız ancak hedefinize ulaşmak için ekstra çaba göstermenizi tavsiye ederim. Özellikle basketbol oynamanızı kesinlikle tavsiye ediyorum. Yorumunuz için ben teşekkür ederim :)

      Sil
    2. Öncelikle cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Yazmayı unutmuşum. Her gün 2 kaşık keçiboynuzu pekmezi( kalsiyum açısından oldukça zenginmiş) , 2 bardak süt içiyorum ve annemin yaptığı ev yoğurdundan da bir kase tüketiyorum. Ayrıca geceleri yüksek hızlı her bacak için 200 tekme atıyorum. Umarım sonuç alırım...

      Sil
    3. Birkaç ay boyunca bu şekilde giderseniz sonuç alabileceğiniz düşünüyorum.

      Sil
  56. Merhaba 16 yaşındayım ve kızım . Boyum 1.65 annemle babam benden kısa .barfiks le ne kadar sürede kaç santim uzayabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba barfiks genellikle tamamlayıcı bir egzersizdir. Yani tek başına boy uzatmaya pek bir etkisi olmaz. Size tavsiyem voleybol veya basketbol oynamak + barfiks çekmek. Tabii beslenmenize de dikkat etmelisiniz ve sabırlı olmalısınız.

      Sil
  57. Merhaba,
    Ben 157 boyundayim kızım annem 156 babam 163 düzenli olarak barfiks ceksem basketbol oynasam haftada 2 3 saat dengeli beslensem tahmini ne kadar uzayabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, yaşınız kaç acaba? dediklerinizi yaparak hem çok iyi bir vücuda sahip olabilirsiniz hem de boyunuzu uzatabilirsiniz.

      Sil
    2. 16 yaşındayım bide sut de iciyorum bol bol

      Sil
    3. Söylediklerini yaparsan 1.60'ı bulabilir, belki de 1.60'ı geçebilirsin.

      Sil
  58. merhaba yaşım 13 erkeğim boy 159 daha hızlı uzamam başlamadı boyumu kısa buluyorum barfiks çekersem nasıl uzarım birde bacak boyu nasıl uzatırım şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu arada süt içiyorum arada fındık falan yiyorum egzersizde yapıyorum

      Sil
    2. Basketbol ve voleybol oynamak bacak boyunu uzatmak için en iyi yöntemlerdir. Ayrıca daha küçüksün basketbol oynarsan, barfiks çekersen ve iyi beslenirsen boyunu çok kolay bir şekilde uzatabilirsin.

      Sil
    3. Teşekkürler

      Sil
  59. Selam ben 13.5 yaşında bir kızım boyum 163. Skoıyozum var 10 derecede. ergenliğe gireli 1.5 yıl oldu Skolyozum düzelirse boyum uzarmı ne kadar uzar? Şimdiden tşk..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence senin boyun bir kıza göre ideal

      Sil
    2. Uzamaz mı yani??? Anlamadım ben��

      Sil
    3. Uzamaz değil daha 15 - 16 yaşına kadar uzarsın ama senin boyun ideal

      Sil
    4. Sizce kaç sm uzar? (Spor yapmıyorum)

      Sil
    5. Regl dönemine girmediysen 172 olursun

      Sil
    6. Hayır 1 buçuk yıl oldu regl dönemine gireli..

      Sil
    7. Bu arada ben de boyumun fazla uzamasını istemiyorum Cevabınız için de teşekkür ederim.

      Sil
    8. Daha uzarsınız merak etmeyin. Bahsettiğiniz eğrilik geçerse boyunuzu uzatmak için daha fazla şansınız olur.

      Sil
    9. Ben uzamak istemiyorum Çok zayıfım ve 163 etrafımdakılarda daha uzunum ve kötü görünüyr :( spor falan yapmıyorum ne yapa bilirim???

      Sil
    10. Diyetisyene giderek kilo almak istiyorum diyin. Onun söylediklerini yapın. Ayrıca fitness salonuna giderek biraz kas yaparsanız vücudunuz daha iyi görünür.

      Sil
  60. Barfix ortalama ayda kac cm uzatr 13 yasindayim boyumun uzun olmasi icin ne kadar cekmeliyim gunde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barfiks boyunun uzamasına yardımcı olur ama kaç cm uzatacağını bilemem. Barfiks çekmek çok faydalı olur senin için çünkü 13 yaşındasın yani büyüme dönemindesin. 3 yıl boyunca düzenli olarak barfiks çekersen hem harika bir vucuda sahip olursun hem de boyun uzar.

      Sil
    2. Peki dediklerinizi yapsam ayni zamanda dengeli beslensem ayriyetten gittigim yüzme tekvando gibi kurslar var boyum ortalama ne kadar olur boyum 157

      Sil
    3. Ne kadar uzayacağını maalesef bilemiyorum. Bildiğim tek şey dediklerimi ve dediklerini uygularsan boyunun uzayacağı. Zaten hiç kimse bilemez senin boyunun ne kadar olacağını.

      Sil
  61. 1 ay sonra 16 yaşina gircem (erkeğim) boyum166 hergün 2 bardak süt 1 kase yoğurt yiyorum haftada 1 kere 1 saat basket oynuyorum günde 10-15 barfiks cekiyorum böle 4-5 ayda ne kadar uzarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-5 ayda tam olarak verim alamazsın sana tavsiyem en az 6-7 ay boyunca söylediğin şeyleri yapman. Emin ol çok faydası olacak bu yaptıklarının.

      Sil
  62. ergenliğe gireli 3 sen oldu hala boyum uzamadı 1cm bile 170cm de kaldım daha uzarmı sizce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşın kaç? yaşını bilmeden ne yazık ki bir şey söyleyemem.

      Sil
    2. Sana tavsiyem haftada en az 3 gün basketbol oynaman ve dengeli beslenmen. Boyun 21 yaşına kadar uzar.

      Sil
  63. 16 buçuk yaşındayim boyum 1.69 boyum 1.80 olurmuyum bide basketbol yerine hergün evde zıplasam ve ip atlasam basketin yerini tutarmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çabana bağlı olarak bu sorunun cevabı değişir. Eğer gerçekten çabalarsan 1.80'i de geçersin. Eğer kiloluysan kilolarını ver ve dengeli beslenmeye başla. Eğer 1.80'i geçmek istiyorsan kesinlikle basketbol oynamalısın başka çaresi yok.

      Sil
    2. Az bişey göbek var abim bide dengeli beslenmek derken ne gibi şeyler

      Sil
    3. Çok fazla kilon yoksa problem yok. Dengeli beslenmek derken her türlü besin türünden almanı kastediyorum. Mesela protein, karbonhidrat ve yağ türü besinleri günlük dengeli olarak tüketmelisin. Yoğurt, peynir, süt, balık ve tavuk gibi gıdalara ağırlık vermelisin. Bir de basketbol oynarsan harika olur.

      Sil
    4. Abim bide protein tozu alsak olurmu bide doktora gitsem ilaç filan filan verseler işe yararmi

      Sil
    5. Protein tozu kas yapmana yardımcı olur. Zararı olmaz eğer protein tozuna verebilecek paran varsa ver hiçbir zararı olmaz aksine faydası olur. Doktora gitmeni tabii ki tavsiye ederim sana yol gösterir.

      Sil
  64. 14 yasindayim erkegim 165 boyum var barfixe asılıyorum sürekli haftada 1 kerede baskete gidiyorum annem 158 babam 175 daha ne kadar uzarim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Serhat. Ne kadar uzayacağını bilemem ama eğer iyi beslenirsen ve basketbol oynamaya devam edersen tahminim 1.77 civarı falan olursun. Daha fazla basketbol oynarsan ve protein ağırlıklı beslenirsen 1.80'i geçersin.

      Sil
  65. 14 yasindayim boyum 165 annemin boyu 158 babamin boyu 175 barfixte asili kaliyorum haftada 1 kere baskete gidiyorum daha ne kadar uzarim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi beslenmen de çok önemli. Eğer iyi beslenirsen ve basketbola daha fazla ağırlık verirsen daha çok uzarsın. Çünkü 14 yaşındasın. Daha uzun yıllar var önünde.

      Sil
  66. Abim bide az göbek var bide nasil dengeli beslenecez protein tozu kullansak olurmu

    YanıtlaSil
  67. Selamın aleykum ben Ali
    97 doğumluyum erkeğim.
    Boy1.73.1.74 Allah'ın yarattığı seye
    Asla nankörlük etmemek sükretmek
    Gerekir cok şükür Allah'a sükr ediyorum
    Fakat boyumun kısa oldugunu düsünüyorum
    4 yıldır spor yapiyorum şınav çekiyorum mekikde çekiyorum elhamdüllilah vücudum iyi.denk geldiğim yerlerde barfiks de çekiyorum eve barfiks çubuğu taktırıyorum faydasını görurmuyum asılı da kalıcam bu arada süt peynır dogal yoğurt yemeyi severim ve tavana da aklıma geldikçe zıplarim sizce bi faydasını gorebilirmiyim simdiden teşekkürler. Bu arada Besiktaslıyım Fener'in puan kaybettiği bu haftada insallah yenip tekrar lider olucaz ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleykum selam Ali :) yaşın biraz ilerlemiş ama problem değil. Söylediklerini yaparsan boyunu biraz olsun uzatabilirsin. Barfiks de faydalı olur. Ama sana asıl tavsiyem bu zamandan sonra basketbola yönelmen. Haftada en az 3 gün 2 saat basketbol oynamanı ve hayvansal gıdalar tüketmeni tavsiye ederim(özellikle süt ürünleri ve balık.) Ben de Beşiktaşlıyım :)

      Sil
    2. Öneri icin Allah razi olsun fakat ben staja gidiyorum okul falan basketi de pek sevmiyorum ve dogal olarak zaman da olmadiği icin yapamiyorum acaba barfiks'e asılı kalip düzenli cekmek faydali olur mu? Tabi süt ve süt ürünlerine devam balik konusunda da onu da uyguluycam hayırlı geceler tesekkürler�� bu arada sosa demba ba! ��

      Sil
  68. merhaba ben 17 yaşındayım ve kzım ergenliğe girdim ama girmezden öncede sonrada boyum hiç uzamadı :( 1.55 boy uzunluguna sahibim annem 1.58 babam ise 1.73 cm boy uzunluguna sahip boyum uzarmı acaba ?

    YanıtlaSil